24 абитуриента, които са пътували върху вратите на автомобила, показани

...
24 абитуриента, които са пътували върху вратите на автомобила, показани
Коментари Харесай

Подпукаха абитуриентите във Враца, 24 вече са глобени

24 зрелостника, които са пътували върху вратите на автомобила, показани извън, са били санкционирани. Това разгласи през днешния ден началникът на група „ Пътен надзор “ към КАТ Янко Харалампиев. Той напомни разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на идните абитуриентски балове и най-много случаите, които се случват със зрелостниците по време на тържествата.
Харалампиев бе безапелационен, че екипите на пътна полиция работят интензивно и в случай че някой инцидентно не е спрян и не е санкциониран, „ да не се тормози,в града има задоволително камери, въз основата на които нарушителите ще бъдат глобени “.
По думите на пътния началник най-честите произшествия по време на баловете са рухване на пасажер от вратата на автомобила. На второ място са гонките, използването на алкохол и опиати и тежките произшествия, които могат да настъпят заради изредените нагоре аргументи. От страна на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца са подхванати редица дейности за ограничение и недопускане на такива произшествия.
„ Глобата за лидера за погрешен транспорт на пасажери, над избрания брой места, е 50 лв.. Глобата за пасажер без колан, каквито са седналите на вратата на автомобил, е фиш на стойност 50 лв.. Отделно от това се сформира спомагателен акт на стойност 50 лв. и на лидера, според новите разпореждания по Закона за придвижване по пътищата.
Харалампиев напомни, че санкциите на водачите за приложимост на алкохол от 0.5 до 0.8 промила са 500 лв. и 6 месеца отнемане от правоуправление, от 0.8 до 1.2 промила са 1000 лв. и една година отнемане от правоуправление. За алкохол над 1.2 промила водачът, като се изключи че ще преспи за 24 часа в районното, автоматизирано става и клиент на прокуратурата, като съдът ще се произнесе по наказването. При отвод да бъдат тествани за приложимост на алкохол наказването за водачите е 2000 лв. санкция и две години без брошура, като когато сте притежател на автомобила ще ви бъдат свалени и номерата за период от 6 месеца до една година.
Наказанието за присъединяване в гонка е една година без брошура и 3000 лв. санкция, като МПС-то се стопира за придвижване за период от 3 месеца.
„ Напомням на зрелостниците, че балът ще свърши бързо и по-късно се стартират други мероприятия, за които автомобилът ще им бъде извънредно необходим “, сподели Харалампиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР