24 700 леки автомобили и 4 234 тежкотоварни са регистрираните

...
24 700 леки автомобили и 4 234 тежкотоварни са регистрираните
Коментари Харесай

24 700 леки автомобили и 4 234 тежкотоварни са регистрираните МПС-та на територията на община Дупница

24 700 леки коли и 4 234 тежкотоварни са записаните МПС-та на територията на община Дупница към днешна дата. За последните 6 месеца, броят се е вдигнал с над 400, откакто в средата на предходната година бяха общо 28 510 МПС-та (24 309 леки и 4201 тежкотоварни). Справката демонстрира, че броят МПС-та, които се записват на територията на община Дупница с всяка минала година пораства съществено.

.И тази година, Община Дупница отхвърли да подвига налозите за МПС и те остават на най-ниските ставки при установяване на данъчното облагане, което я прави измежду водещите в България по този индикатор.

" Еднозначно няма по какъв начин да се отговори на какво се дължи това повишение на броя МПС-та. Със сигурност една от аргументите са точно най-ниските ставки, и се трансформираме в желано място за регистрация на транспортните средства. Няма повишение и на облагането по налог здания, туристическия, патентния. Обявихме още преди нова година, че няма да пипаме и такса битов боклук, който остава в същите стойности, както до момента. Факт е, че при тази инфлация в страната и цените на стоките и услугите, се и ще се работи доста мъчно, само че пък в годините до момента сме потвърдили, че това не е и няма да бъде за сметка на жителите. Доверието, което сме получавали и получаваме, задължава да търсим разновидности за спомагателни финансирания в бюджета. Последните година-две на хората е тежко с покриването на фамилните разноски, тъй че няма потребност да им утежняваме още повече ситуацията ", сбит бе инж.Чимев.

19 289 са данъчно задължените лица, които са притежатели на МПС-ата, като 1034 от тях са на юридически и 18 255 на физически лица.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР