24 000 деца са били включени допълнително миналата година в

...
24 000 деца са били включени допълнително миналата година в
Коментари Харесай

24 000 деца са били върнати в образователната система



24 000 деца са били включени в допълнение предходната година в просветителната система. Това заяви във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев, който взе участие в национално заседание с началниците на Регионалните ръководства по обучение. Той добави, че напъните за връщането и включването на тези деца в просветителната система са непрекъснати, а освен в навечерието на новата образователна година:

" 2000 от тези 24 000 деца бяха в допълнение отпаднали, констатирахме, че по-голямата част – близо 8000, са отпътували в чужбина, по тази причина ние сътворяваме цялостна осведомителна система за взаимоотношение сред всички институции. 14 000 деца не бяха открити, други 10 000 деца бяха пък открити, само че не съумяха, макар многото старания екипите за обсег да ги включат, тъй че продължава работата с тях ".

По мотив дефицита на учители Красимир Вълчев уточни, че към момента има запас от фрагменти на пазара на труда, само че максимален е дефицитът на учители по физика, осведомителни технологии, математика, както и ресурсни учители.

Учебната година на всички места ще стартира обикновено, сподели още министърът. Близо 50 здания на образователни заведения в страната към момента се ремонтират, само че са планувани различни разновидности за учениците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР