238 бургаски ученици от 10, 11 и 12 клас от

...
238 бургаски ученици от 10, 11 и 12 клас от
Коментари Харесай

Младежите на Бургас са най-добрите! Над 230 влязоха в гореща „Битка на умовете“, петимата от Quizipedia отиват в столицата на Европа - Брюксел

238 бургаски възпитаници от 10, 11 и 12 клас от бургаски образователни заведения се включиха в заредената с доста възторг борба за триумф

Бургаските младежи демонстрираха, че са най-знаещите, съобразителни и имат спортен дух, като направиха прочувствена и вдъхновяваща „ Битка на мозъците “ под формата на оспорван куиз. Той се организира в събота вечерта в Конгресния център в Бургас по взаимна самодейност на евродепутата Асим Адемов и на досегашния депутат от района и енергиен специалист, който от години дава път на младежите да се срещнат на място по какъв начин работят държавните и европейски институции. Голямата премия за спечелилия е пътешестване до столицата на Европа – Брюксел, като хазаин на пътуването и престоя на децата ще бъде Асим Адемов.

Отборът Quizipedia завоюва първото място, като в него участваха дванадесетокласниците Катина Сталева, Христо Вълчев, Дженифър Дикова, Мари Миткова, Христо Банков от НЕГ “Гьоте ” в Бургас. При визитата си в Брюксел те ще имат безвъзмездни билети, настаняване в хотел и джобни. На второ място се класира тимът Ocean's 5, състоящ се от Джесика Мей Кларк, Елис Ахмед Али, Преслав Стефанов Горов, Стефания Маринова Господинова и Мария Калоянова Колева – също от НЕГ „ Гьоте “. Те заслужиха премия от Сдружение Ветроходство и другари - обиколка с яхта Медуза на Бургаския залив.

238 бургаски възпитаници от 10, 11 и 12 клас от бургаски образователни заведения се включиха в заредената с доста възторг борба за триумф, в която трябваше да заложат на познания, нюх, обща просвета и несъмнено - шанс. Те бяха разпределени в 50 тима. Водещ беше самият някогашен народен представител Жечо Станков, който ги поощряваше, а младежите се забавляваха откровено и оживено разясниха знанията си. Те се радваха или разочароваха очевидно при оповестението на отговорите, които бяха в разнообразни сфери, разграничени в пет кръга, като последните два бяха филми и музика. Състезанието беше толкоз спортсменско, че нито един участник не беше дисквалифирициран, никой не потърси за помощ телефона си или слушалки.



„ Радвам се, че най-умните деца и смели деца съумяха да се включат в този куиз. Винаги съм твърдял, че Бургас е цялостен с младежи, които са мотор на доста хрумвания. Радвам се, че през днешния ден сте тук. “, сподели Жечо Станков.

Сред младежите беше и евродепутатът Асим Адемов. „ Най-голямата премия е, че всички сте тук и сте решили да се включите в тази прелестна самодейност. Впечатлен съм, че близо 250 възпитаници участвате, като можехте в този час да сте по кафенетата или да имате други занимания. Но вие сте тук! Затова вие сте огромни спечелили! “, сподели Адемов пред младежите.

Това бе първото издание на огромния училищен бургаски куиз „ Битката на мозъците “, който мина с огромен триумф, чака се идващото съревнование с още по-голям интерес.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР