236 са кандидатите за народни представители от Русенско на предстоящите

...
236 са кандидатите за народни представители от Русенско на предстоящите
Коментари Харесай

236 са кандидатите за народни представители от област Русе

236 са претендентите за народни представители от Русенско на идните предварителни парламентарни избори на 2-и октомври.

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на Районната изборна комисия /РИК/ Милена Хинкова. 162-ма от тях или близо 69% са представители на мощния пол. Жените в листите са 31% или общо 74. Без дами в листите си са от „ АТАКА “, „ Българско Национално Обединение – БНО “, „ Консервативно обединяване на десницата “, „ Български народен съюз „ Нова народна власт “ и „ Пряка народна власт “. В листите на първите три партии попадат по двама мъже, до момента в който в „ Български народен съюз „ Нова народна власт “ те са осем. Само от един претендент за народен представител и то мъж е формирана листата на „ Пряка народна власт “. Колкото до партиите, подали оптималния брой претенденти от 16 души за Русенско, то най-вече дами има в листата на Движение за права и свободи – девет, което прави малко над 56%. Най-много мъже пък има в тези на ВМРО-БНД и Български напредък – по четиринайсет. Изцяло женска е листата на „ Коалиция за теб България “. В листата взе участие единствено една жена.
От РИК оповестиха, че към този момент е завършила регистрацията на политическите сили. Всички 28 партии и обединения са подали своите листи. По-късно денем се чака да излязат и решенията на РИК за записаните политически сили през днешния ден. По първични данни общият брой на партиите и обединенията, които ще вземат участие в изключителния избор, бе 30, само че след решение на Централната изборна комисия /ЦИК/ „ Съюз на свободните демократи “ бяха заличени, а от „ Единна национална партия “ не са представители листи в цялата страна.
Припомняме, че регионалният упраивтел се надява на смислена и транспарантна политическа акция, която да е основана на хрумвания. „ Няма смисъл от нападки и безсмислени обещания, значимо е какво може да реализирано за града, региона и страната “, разяснява Станев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР