233 загинали, 410 инвалидизирани и над 800 трайно загубили своята

...
233 загинали, 410 инвалидизирани и над 800 трайно загубили своята
Коментари Харесай

ИПБ: Рашков, за 7 месеца 233 души са загинали заради безумната държавна политика

233 починали, 410 инвалидизирани и над 800 трайно изгубили своята работоспособност. Това е черната равносметка, която Институтът за пътна сигурност прави. Тя регистрира данни единствено за миналите 7 месеца.

Днес след ужасяващата злополука в София, в която бе убит животът на две млади дами – на 22 и 26 години, ИПБ изпрати тези данни в отворено писмо до министърът в оставка Бойко Рашков.

Ето какво му споделиха още:

Уважаеми господин Рашков,

Равносметката към днешна дата (07.07.2022 г.) от началото на годината е 233 починали, 410 инвалидизирани и над 800 трайно изгубили своята работоспособност от безумната държавна политика за сигурност на придвижването по пътищата.

30 души починали допълнително от началото на годината са задоволително сериозна причина да преосмислите и коригирате неверните решения, които не престават да ни водят към ужаса на пътнотранспортния травматизъм.

Силно имаме вяра, че обществото, което ви е натоварило с това да бъдете флагман в битката против корупцията и порочните модели ще провокира във вас размисъл и смирение, тъй като когато взимате решението да назначите за началник на столичния КАТ човек на 59 години и 9 месеца, с повдигнати две обвинявания, пенсиониран през 2011 година, давате явен сигнал на всички чиновници за непоследователност и управническа отпадналост, която демотивира чиновниците, призвани да пазят живота и здравето на участниците в придвижването по пътищата. Противоречивите ви сигнали, които подавате към чиновниците на Министерство на вътрешните работи с това, че от една страна освобождавате чиновниците, които получават пенсия, а в това време назначавате за началник на КАТ пенсиониран от 2011 година чиновник, който след 3 месеца ще навърши пределната възраст, с която може да работи в системата на Министерство на вътрешните работи, по този метод се обезсмисля труда на чиновниците от Пътна полиция.

С наши мнения и писма неведнъж сте уведомяван за токсичната професионална среда в столичния КАТ, провокирана от вашите управнически решения. През последните седмици всеки ден се установи неправоспособни и малолетни водачи да предизвикват гибел по нашите пътища. Имитирането на надзор и симулативното наличие на пътя от страна на КАТ е една от главните аргументи за чувството за липса на правова страна. Надяваме се, че ви е известно, че държанието на пътя е проекция на държанието ни в живота изобщо и назад.

Малкото време, което остава на кабинета „ Петков “, е опция за вас и за нас да поправяме грешките и недоразуменията, с които предизвикваме гибел по нашите пътища.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР