23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод

...
23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод
Коментари Харесай

Наградиха украински деца, завършили с отличие олимпиада по български език

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти във връзка отличното си показване на олимпиада по български език и история. Инициативата е част от просветителния план " Крила за нашите деца “, проведен от фондация " Адра “, с финансовата поддръжка на УНИЦЕФ, научи Varna24.bg .

Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Иван Портних и награди от уредниците на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова. На събитието участваха Карол Виньо - зам.- представител на УНИЦЕФ за България, Андреа Налето - експерт Образование за Европа и Централна Азия, Невяна Капустина - координатор Синя точка Варна и други.  

" Прекрасно е, че празникът на българската книжовност продължава дни след формалното честване на 24-ти май! Мили деца, благодаря Ви за старанието и любовта към езика, историята и културата на България! Това е най-големият подарък за нас. Поздравявам всички, които са подкрепяли Вашите старания и са Ви въодушевили да обикнете българската просвета. Най-важното е, че ние от дълго време приказваме дружно на един език - езикът на уважението, толерантността, хуманизма! “, обърна се кметът към отличените.

Приветствие насочи и Карол Виньо, която благодари на Община Варна и на фондация " Адра “ за организирането на събитието и поддръжката към децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР