23-ти януари е датата, на коятов цял свят се отбелязва

...
23-ти януари е датата, на коятов цял свят се отбелязва
Коментари Харесай

23-ти януари е Международен ден на ръкописното писмо

23-ти януари е датата, на коятов целия свят се отбелязва Денят на ръкописното писмо, именуван ощеДен на ръкописа, Ден на почерка.

Инициативата е на Асоциация на производители на такъми за писане, а денят съответствува с рождението на американския общественик Джон Хенкок, който пръв е сложил подписа си под Декларацията на независимостта.

Калиграфия е изкуството на красивото писане. В днешни дни, калиграфията съществувапод формата на занимание и изкуство и даже изживява нов напредък с навлизането на компютрите. Тя продължава да процъфтява под формата на функционални ръкописни надписи като предложения за сватби или други значими събития, при основаването на шрифтове, истински ръкописни логотипи, в религиозното изкуство, при монументалните надписи. Използва се и за реклама, в киното и малкия екран, в актове за раждане или гибел, карти и други произведения, където изгледът на надписите има значение.

Почерк е строго самостоятелен метод на ръчно изписване на букви, числа и други знаци, прибавен посредством средство за писане. Именно тъй като всеки един човек написа по неповторим метод, почеркът би могъл да послужи за идентифицирането на създателя на даден документ. Почеркът на всеки един човек е друг, като изключение не вършат даже и близнаците.

Характеристиката на един почерк включва характерната форма на буквите, тяхната закръгленост или изостреност, дистанциите сред буквите, надолнище на буквите, ритмичното повтаряне на детайли, оказан върху хартията напън, размер на буквите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР