23 студенти в първи курс и 6 отлични ученици в

...
23 студенти в първи курс и 6 отлични ученици в
Коментари Харесай

29 студенти ще получат стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

23 студенти в първи курс и 6 отлични възпитаници в 12-и клас ще получат еднократна финансова помощ за обучение в границите на самодейността „ Подкрепи една фантазия ". Тази есен стипендията за студентите е в размер на 3550 лв., а за учениците – 1760 лв., оповестяват от президентството.

16 от студентите са младежи, които са били настанени в обществени услуги за резидентна грижа или приемни фамилии, а останалите 7 са младежи с нарушаване на зрението или с увреждане на слуха. Учениците, които ще получат стипендия, са настанени в обществени услуги за резидентна грижа или приемни фамилии и са приключили 11-и клас на образователната 2022/2023 година с отличен триумф.

Студентите, които получават стипендия тази година, са избрали да учат в специалностите обществени действия, обществена педагогика, право, публицистика, лингвистика, обществена администрация, компютърно инженерство, електротехника, педагогика и изкуства.

„ В историята на фантазиите ни особено място имат хората, които са ни дали кураж и са били наша опора в постигането на съкровеното ни предпочитание. Тази година донори от 20 до 20 000 лв. припознаха като своя фантазията за обучение на младежите, включени в самодейността „ Подкрепи една фантазия ". Убеден съм, че за всеки от младежите скъп е жестът на взаимност и съпричастност ", означи президентът Румен Радев.

В последните 7 години Администрацията на Президента даде еднократна финансова помощ на 153 студенти в неравностойно състояние и на 43 отлични възпитаници от обществени услуги. Общият размер на даренията, които самодейността „ Подкрепи една фантазия " притегли като идея в интервала 2017-2023 година, е 510 078 лв.. По време на дарителската акция тази година бяха събрани 108 836 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР