23 проекта за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна

...
23 проекта за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна
Коментари Харесай

Регионалното министерство е раздало 20 млн. лева по програма „Черноморски басейн”

23 плана за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна стратегия „ Черноморски басейн 2014-2020 ” година ще се осъществят във Варна, Бургас и Стара Загора.
Те са утвърдени в границите на първата покана за набиране на планови оферти на програмата и в тях вземат участие 20 български сътрудници. В ход е развой по подписване на контракти на утвърдените планови оферти, незабавно след което следва стартирането им и тяхното действително осъществяване.

Най-много са утвърдените планове на организации от област Варна – общо 10 с бюджет от над 1,8 млн. евро. Сред тях са Асоциация на българските Черноморски общини, Черноморска мрежа на неправителствените организации, Икономически университет - Варна, Община Аврен, Сдружение " Агенция за икономическо развиване “ и други

От област Бургас общини и неправителствени организации вземат участие в 6 плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност над 1,6 млн. евро. Сред тях са общините Бургас, Созопол и Малко Търново, Фондация " Виа Понтика ", Сдружение " Съвет за развиване на туризъм в Община Несебър “, Сдружение " Зелена Странджа " и други

От област Стара Загора 2 български сътрудници вземат участие в 2 плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност близо 260 хиляди евро. Проектите целят създаване на нови услуги и развиване на туризма на база богатото културно и историческо завещание, опазване на околната среда и естествените запаси.

Съвместната оперативна стратегия по Европейски инструмент за съседство „ Черноморски басейн “ 2014-2020 година е с общ бюджет близо 54 млн. евро. Териториалният й обсег включва Североизточен и Югоизточен район на България, Централна Македония, Източна Македония и Тракия в Гърция, югоизточен район на Румъния, Турция с градовете, Истамбул, Текирдаг, Одрин, Къркларели, Коджаели, Сакария, Дюздже, Болу, Ялова, Зонгулдак, Карабюк, Бартън, Кастамону, Чанкири, Синоп, Самсун, Токат, Чорум, Амасия, Трабзон, Орду, Гиресун, Ризе, Артвин, Гюмюшхане. Държави - сътрудници на програмата са Армения, Грузия, Молдова и Украйна с Одеса, Николаев, Херсон, области Запорожие и Донецк, Крим и Севастопол.

Целта на програмата за съдействие, финансирана по Европейския инструмент за съседство, е да способства за възстановяване на благосъстоянието на хората в районите на Черноморския басейн посредством резистентен напредък и взаимно запазване на околната среда. Тя действа посредством четири целта: „ Съвместно поощряване на бизнеса и предприемачеството в региона на туризма и културата “, „ Увеличаване на трансграничните благоприятни условия за търговия и рационализация на селското стопанство и обвързваните браншове “, „ Подобряване на взаимния мониторинг по околна среда “ и „ Повишаване на осведомеността и взаимни дейности за понижаване на речните и морски боклуци “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР