23 млн. лв. с ДДС похарчи държавата за ремонта за

...
23 млн. лв. с ДДС похарчи държавата за ремонта за
Коментари Харесай

Старият нов парламент: Зала „Света София“ стои празна след ремонт за 23 млн. лева

23 млн. лева с Данък добавена стойност похарчи страната за ремонта за новата пленарна зала. Народните представители обаче не изкараха дълго там -  едвам половин година.

През пролетта на 2021 година от „ ИТН “, предложиха депутатите да се върнат в постройката на площад „ Народно заседание “, която е знак на парламентаризма.

Според нея те са изхарчени

„ Много пари се изхарчиха и те се наляха в един монумент и знак на комунизма, тъй като знаете, че другата постройка на Народното събрание е позната като партийния дом, в който даже и вие като публицисти бяхте лимитирани и нямахте свободен достъп до отразяването всекидневно на събитията “, съобщи Станислав Балабанов от „ ИТН “.

Снимка: bTV

Последните съвещания в „ Света София “ ръководи Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. И през днешния ден тя е на мнение, че пустата другояче зала е по-подходяща за рутинния парламентарен график.

„ Там са и кабинетите на народните представители и мисля, че е време Народното събрание да се реалокира там, а тази зала и тази постройка тук да се употребява за тържествени съвещания – по този начин, както бяхме решили в 44-ото Народно заседание “, сподели тя.

Днес обаче из коридорите се приказва от ден на ден за потребността от ремонт на Народното събрание, а това значи, че народните представители ще би трябвало за мислят върху други възможности за съвещанията си.

Това заяви самият той във Facebook профила си

Тук в постройката на Съединението, депутатите се оплакваха от неприятната вентилация, само че стартира ли ремонтът, те ще би трябвало да се пренесат в постройката на някогашния Партиен дом. Кога ще се случи това обаче, не е ясно.

„ И на тази постройка и следва ремонт, най-малкото на покрива, само че виждате и че по фасадата има потребност. Но това, което би трябвало първоначално да се направи в другата постройка, е да се постави система за гласоподаване, тъй като няма. Предният път беше местена тази система, само че тя не може да издържи повече местения, тъй като е на финала на живота си. 16:32 Моето персонално мнение е, че актуалната постройка на площад „ Народно заседание “ е достоверната и пленарните съвещания би трябвало да бъдат тук “, съобщи Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

„ Старият партиен дом и залата, за която се похарчиха десетки милиони, е доста по-подходяща за осъществяване на ежедневните съвещания на Народното събрание “, уточни Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

„ По-важно е наличието на постройката. Вярвам, че наличието прави смисъла на институцията и се надявам, че от ден на ден народни представители ще влизат обединени и ще въплъщават надписа, които стои на тази постройка – че Съединението фактически прави силата “, сподели Цвета Рангелова от „ Възраждане “.

Снимка: bTV

Общата повърхност на помещението е към 1050 кв. м., а единствено стъкленият купол струваше на данъкоплатеца към милион лв.

Декларацията на Бундестага за евроинтеграцията на РСМ провокира разнопосочни реакции у нас

Новият стъклен покрив придава съвременен тип на постройката, а спомагателните усъвършенствания поправят отблясъците на Слънцето.

А залата, въпреки и мултифункционална, стои празна, като от време на време се прави профилактика на техниката.

В зала „ Света София “ депутатите могат да вършат изявленията си и от място, а функционалността на помещението разрешава тук да се привиква и Велико Народно заседание.

Днес тематиката за празната зала не е на дневен ред за депутатите, тъй като следва решаването на най-важният финансов въпрос за страната – бюджетът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР