23 милиона лева по-малко е корекцията на бюджета Столична община.

...
23 милиона лева по-малко е корекцията на бюджета Столична община.
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София: Загубите на Столична община само за март са 19 млн. лв.

23 милиона лв. по-малко е корекцията на бюджета Столична община. Това съобщи в утринния блок на БТВ зам.-кметът по финанси и опазване на здравето на София Дончо Барбалов.

"19 милиона лв. са по-малко приходите към Столична община за март т.г. Очакваме да има втора актуализация на бюджета - през есента. След лятото ще знаем загубите от рецесията ", сподели още той.

"Над 1 милион лв. са загубите на приходите от разрешителни за строителства. Има загуби, които не могат да се навакса. Общината няма да се откаже от планове, свързани с просветителна инфраструктура, вътрешния кръг на града и метрото. Това, което ще се опитаме да създадем, е да разсрочим тези капиталови планове във времето. Тази година няма да влагаме в цветя, ще използваме миналогодишните. Средствата на Столична община ще се разпределят по приоритет ", разкри Барбалов.

Започва третият стадий от ремонта на бул. "България " в София

"Очакваме спад от 4 милиона лв. от такси за детски градини - това са доходи, които няма по какъв начин да наваксаме. Въпреки това строителството на детски градини няма да стопира. И все още четири здания се ремонтират ", съобщи зам.-кметът на София.

"Един от най-засегнатите браншове е превоза. Към средата на май месец ще имаме 9 млн. лева загуби ", добави Барбалов.

Влошаването на икономическия живот на София е реалност. Отчитат сериозен спад на приходите

"Изследвахме хората от обществения патронаж, както и огромна група водачи от градския превоз. 3 многопрофилни лечебни заведения в София имат отделения за заболели от ковид. До дни и Пета градска болница ще има такова поделение "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР