23 милиарда и 870 млн. лв. са общите постъпления от

...
23 милиарда и 870 млн. лв. са общите постъпления от
Коментари Харесай

Рекордни приходи на НАП през 2019, ръст от почти 3 млрд. лв.

23 милиарда и 870 млн. лева са общите приходи от налози и осигурителни вноски по сметките на Националната организация за приходите за 2019 година, сочат данните на приходното ведомство.

Сумата е с рекордните 2,8 милиарда лева повече по отношение на постъпленията през 2018 година и с към 628 млн. лева над плануваното за годината.

Данъчните доходи възлизат на 13,3 милиарда лева, като от налога върху приходите на физическите лица в хазната са влезнали над 3,6 милиарда лева.; постъпленията от корпоративни налози са 2,8 милиарда лева, а чистите доходи от Данък добавена стойност възлизат на 6,8 милиарда лева

Осигурителните вноски, постъпили в бюджета са общо 10,3 милиарда лева включително 6,2 милиарда лева вноски за държавното публично обезпечаване, 2,6 милиарда лева здравно-осигурителни вноски и 1,5 милиарда лева за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

„ Приходите в Национална агенция за приходите са на рекордно високо равнище през 2019 година, като нарастването им доста изпреварва растежа на Брутният вътрешен продукт. Увеличават се както непринудено импортираните суми, по този начин и тези, акумулирани в произвеждане по събиране. Благодаря на целия екип на Национална агенция за приходите за професионалната работа и отличните резултати. Благодаря и на данъкоплатците, които добросъвестно и почтено съблюдават законовите условия. Ще запазим фокуса си към възстановяване на публичното доверие и обективна среда за правене на бизнес “ сподели във връзка приходите на Национална агенция за приходите изпълнителният шеф на организацията Галя Димитрова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР