23-ма ученика на възраст от 5 до 14 години ходят

...
23-ма ученика на възраст от 5 до 14 години ходят
Коментари Харесай

Във Великобритания откриха училище без правила и учители

23-ма ученика на възраст от 5 до 14 години вървят на учебно заведение едвам три пъти седмично, от понеделник до сряда, написа Metro. През целият ден децата се развиват свободно и играят измежду природата, като могат да вършат всичко: да се катерят по дърветата, да скачат в локви, да влизат в ручейчета, да строят къщи, като интензивно изследват обкръжаващата ги среда.

Ако времето е неприятно, както и при започване на всеки ден, децата се събират в палатка към дървена печка, като сядат в кръг върху одеяла и един на различен си описват каквото им е забавно. Което може да е всичко - балет, еврейските обичаи, ледниците и други Учители в обичайния смисъл на думата няма, има наставници, които оказват помощ на учениците при положение на нужда.

Това се случва в Green House Project, което, поради свободния си дух, към този момент назовават най-хипстърското учебно заведение във Англия. Идеята за него е на две майки, които си сътрудничат с квалифицираните учители Анна Робинсън и Синди Адамс. Последните две били разочаровани от обичайното учебно обучение, където има прекалено много напън, насила и тревога. Те назовават своето създание не учебно заведение, а " обучително общество ".

Идеята е в това, че децата развиват обществените си привички, като се образоват едно друго. В процеса на свободната взаимна игра без надзора на възрастни, те се учат да вземат решение проблеми и независимо да откриват това, което им е забавно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР