23-ма души са загинали в катастрофи по празниците от началото

...
23-ма души са загинали в катастрофи по празниците от началото
Коментари Харесай

23-ма загинали в катастрофи по празниците

23-ма души са починали в произшествия по празниците от началото на годината. Това сочат данните на Министерство на вътрешните работи, съгласно които понижението от предходната година е фрапантно - тогава жертвите са били 35.

Още на 1 януари е първата жертва. Тогава има и 10 ранени. Година по-рано отново има един умрял, само че трима ранени по-малко.

Само 1 е умрял в почивните дни към 3 март. Той е умрял навръх националния празник. В трите почивни дни 57 души са били ранени. За съпоставяне през 2022 година починалите са двама, само че тогава става дума за 4 дни - 3 март се е падал четвъртък. Самите жертви са от злополука на пътя Пловдив - Асеновград, станала в неделя - 6 март. Ранените са били по-малко - 50.

6 пък са жертвите, а 56 ранените в произшествия, станали в почивните дни към Великден - от 14 до 17 април. Най-много са на Разпети петък - трима. Бройката е с цели 5 по-малко от починалите в произшествия, станали в празничните дни през 2022 година.

Нито един умрял няма в трите почивни дни към 1 май. Тогава обаче 59 души са били ранени. През 2022 година обаче жертвите са цели шест, въпреки почивните дни да са били единствено два. Ранените са 35.

Най-черен през тази година е Гергьовден. Тогава починаха 9 души, с цели 5-има повече, в сравнение с в трите почивни дни към Деня на храбростта през 2022 година.

Тогава на самия Гергьовден, който се е падал в петък, има един умрял в 11 пътни случая. Ден по-късно жертвите са 2, а на 8 май има един умрял. Тази година начало на черната серия даде злополука с 4 жертви, която изравни броя умряли от м.г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР