23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс капитулира в Ню

...
23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс капитулира в Ню
Коментари Харесай

Гъркиня спря Серина Уилямс в Ню Йорк

23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс капитулира в Ню Йорк, напускайки Мастърс шампионата още на 1/8-финалите. Американката, която е №3 в схемата и двукратна шампионка тук, бе спряна от Мария Сакари след поврат – 7-5, 6-7 (5), 1-6. Гъркинята приключи с 27 уинъра и 43 непредизвикани неточности, успявайки да затвори мача при осмия си мачбол. Тя осъществя 7 аса против 9 за съперничката и вкара 59% първи сервис.
Мачът се забави с близо 90 минути поради разразилата се стихия над Ню Йорк.

„ Стана добър мач, макар че не играх на доста високо равнище. Вкарах обаче основни удари. Очаквах противен мач от моя страна. Серина е модел за подражателство на всички, сбъдната фантазия е да я победя. Едва ли скоро някоя ще усъвършенства и ще повтори, постигнатото от Уилямс. Искрено й се удивлявам. Имах проблеми с тайминга при започване на срещата. Не е загадка, че Серина основава друго предизвикателство по отношение на другите девойки на корта, само че открих метод да изляза от тази обстановка “, сподели незабавно след грандиозния си триумф Сакари.

В търсене на своя трети полуфинал на равнище WTA по-късно през днешния ден тя ще се изправи против Йохана Конта, която без проблем в профил някогашната №2 Вера Звонарьова.

FULL fight mode
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР