23-и август е Международният ден на Hashtag. Винаги придружен от

...
23-и август е Международният ден на Hashtag. Винаги придружен от
Коментари Харесай

Пет любопитни факти за хаштага, които може би не знаете

23-и август е Международният ден на Hashtag. Винаги съпроводен от признака на знака за лира, #, хаштагът постоянно го свързваме с нашето всекидневие, било тъй като сме го виждали в обществените мрежи, или тъй като сами сме го употребявали в някакъв миг, пише . В момента използването му е толкоз известна, че мнозина не знаят за какво се е появил този знак и какви цели са преследвали основателите му. По мотив този ден IMF Institución Académica събра пет любопитни обстоятелства към този знак.

1. Хаштагът е роден преди 13 години в Twitter
По-конкретно на 23 август 2007 година Изобретението на хаштага в обществените мрежи се приписва на Крис Месина, който предложи в обява в Twitter да се употребява признака # за групиране на наличие в обществената мрежа.

2. Първият туит, който сте разгласили, съпроводен от хаштаг
Това, което мнозина не знаят, е, че макар че свързваме хештега със обществените мрежи, истината е, че той се е родил преди тези. В чат стратегия, наречена IRcap. Основната цел беше да се отделят потребителските „ стаи “ по съответни тематики. Тоест, всеки би могъл да сътвори стая с обещано име и потребителите могат да влязат в нея, с цел да приказват по съответната тематика.

3. След туита на Крис Месина потребителите започнаха да възприемат този метод на правене на туитове
Хаштагът се е развил, с цел да превземе всички обществени мрежи, като е от значително значение да бъде добре обновен във връзка с трендовете и даже се употребява в разговорния език отвън самия интернет. Това са 13 години на непрекъсната еволюция и се употребява от ден на ден и повече.

4. Най-популярните хаштагове в света са #love #instagood #photooftheday.

5. По света всеки ден в Twitter се споделят приблизително 125 милиона хаштага.
Използването на хаштага обаче е толкоз известно, че не постоянно се употребява вярно. Нимрод Пуенте, шеф на маркетинговата зона на IMF Institución Académica, е безапелационен: „ Почти всички обществени мрежи желаят да употребяват хаштага, само че тези, които се възползват оптимално от него, са Twitter и Instagram. Потребителите не постоянно преглеждат хаштага в други обществени мрежи като Фейсбук и принуждаването им да го вършат е неточност. Специфичното потребление в тези мрежи се дължи на променливостта на известието. За да разберете нещо в мрежи като Instagram или Twitter, или следваме етикет, или ще се изгубим в морето от информация “. 

Източник:  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР