23-годишният централният защитник на Локо Пд Стивън Езе даде интервю

...
23-годишният централният защитник на Локо Пд Стивън Езе даде интервю
Коментари Харесай

Стивън Езе: Ще постигна много с Локомотив

23-годишният централният бранител на Локо Пд Стивън Езе даде изявление за newtelegraphonline.com. В него националът на Нигерия приказва за себе си, миналата Африканска купа на нациите (в нея вземат участие единствено играчи от вътрешните първенства), контракта с Локо, фантазиите си. Той към този момент изигра два мача за черно-белите – влезе като запаса против Пирин Бл (1:0) и бе титуляр при 1:1 против Славия в София. Очаква се да е в стартовата единайсеторка и в дербито с Ботев в неделя.

 

- Стивън, какви са усещанията ти от неотдавна приключилата Африканска купа на нациите в Мароко? Ти завоюва сребърен медал…

-       Благодаря на Господ за всичко. Играчите и треньорският щаб бяхме отдадени, свършихме много работа. Щастлив съм от това, което постигнахме – достигането до край и сребърния орден, който е първи за Нигерия от това съревнование (б.р. – Нигерия губи финала от Мароко). Е, задачата бе да спечелим златото, само че би трябвало да сме признателни на Бог и за това достижение.

- Вече играеш в чужбина, по какъв начин се чувстваш?

-       Всеки мечтае да играе в чужбина и аз не съм изключение. Още преди да стартира шампионатът, имах вяра, че пред мен ще се открие опция, уверен бях, че е единствено въпрос на време. Щастлив съм, че такава изскочи по време на конкуренцията. Сега би трябвало да работя крепко, да съм предан на специалността си – да не преставам в същия дух, с цел да имам след време и по-добри оферти. В България стартира нов стадий от кариерата ми, това е ново предизвикателство за мен. Гледам на прехвърлянето си в Локомотив Пловдив като дни на скромното начало. Както се споделя в Библията – „ Не презирайте дните на дребните работи “. Благодарен съм на Бог и съм сигурен, че ще получа и по-добри оферти – дали от България или от друго място.

- Посвети премията си за Играч на мача против Либия на новия си клуб, макар че към момента не бе изиграл и един мач за него. Защо?

-       Защото те ме подкрепяха по време на цялото състезание. Официално прехвърлянето към момента трябваше да бъде приключен, само че все пак от Локомотив не стопираха да ме окуражават. Директорите и хората от щаба ми пращаха есемеси с пожелания за шанс. Затова и откакто завоювах премията, взех решение да я посветя точно на тях.

- Записа победа още в дебюта си (б.р. – 1:0 над Пирин, а Езе се появи на терена през второто полувреме). Какво могат да чакат почитателите на Локомотив от теб?

-       Чувствах се фантастично по време на дебюта. Още повече се зарадвах, че успяхме да спечелим. Мисля си, че ще реализира доста с Локомотив. Ще направя всичко, с цел да оправдая привличането ми.

- Виждаш ли се като част от състава на Нигерия за международното състезание?

-       Трябва да продължа да върша това, което мога, на най-високо равнище. Всичко останало ще взема решение спортно-техническият щаб на националния. Нещата зависят от това, какъв брой старания ще положа, а по-късно се надявам да ми предстоят хубави моменти.

- Как стана футболист?

-       Започнах от учебна възраст. По това време също помагах и на родители си, чаках позволение да отида в по-престижно учебно заведение. То обаче се бавеше. И по този начин един ден споделих на нашите, че би трябвало да стартира да употребявам гения си, с цел да си оказа помощ. Така отидох в аматьорския клуб Макурди. След това ме видяха Лоби Старс, които подписаха с мен.

- В кой от нигерийските клубове се наслаждения най-вече на престоя си?

-       Животът те учи да взимаш урок от всяка обстановка. Имах опцията да се изучавам от всички тимове, в които съм играл – като стартираме от Лоби Старс, та чак до последния ми отбор в Нигерия Кано Пиларс. Най-много съм признателен на Лоби Старс, тъй като там ми дадоха опция да покажа гения си. И изключително на някогашния ръководител на клуба Доминик Йорфа, който ме одобри като личен наследник. Взе ме от улицата и ме трансформира в звезда

- Ако не беше футболист, какво щеше да правиш?

-       Щях да бъда предприемач.

- Съжаляваш ли, че не стана предприемач?

-       Не. Вече реализирах много във футбола и не мисля да спирам.

- Защо стана бранител, а не нападател?

-       Всъщност започнах като нападател, но когато бях на 16 години, ме направиха защитник Отидохме на шампионат с учебния тим и нямаше какъв да е откъм гърба. Оттогава съм централен защитник. Всеки желае да означи гол, само че съм благополучен с това, което правя. Благодаря на Бог, че се оправям добре на сегашната ми позиция. Всичко в живота зависи от отдадеността и решителността. Вярвам, че в случай че бях останал нападател, щях да съм сполучлив.

- Кой ти е кумир, в кой клуб искаш да играеш?

-       Докато растях, обикнах Манчестър Юнайтед. Обожавах да виждам Рио Фърдинанд. Обичам стила му. Иначе всеки желае да играе в огромен клуб от Западна Европа. Аз бленувам за Манчестър Юнайтед.

- Кой треньор е белязал кариерата ти?

-       Не мога да отлича един – доста са, и всеки е оставил отпечатък върху развиването ми.

- Какво отвън футбола те прави благополучен?

-       Музика. Евангелска музика, с цел да бъда прецизен. Понякога излизам на открито с другари. За ястие обичам питки от еба и чорба от егуси (растение, сходно на фъстък).

- Къде се виждаш след 5 години?

-       Най-добре знае Господ, който е всесилен. Трябва да се учиш от грешките – личните и тези на другите хора. Видял съм много, с цел да знам, че би трябвало да съм квалифициран за бъдещето. Млад и мощен съм. Вярвам, че хубавичко работа ще ме изведе на върха.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР