23-годишният френски футболен национал Килиан Мбапе е подписал нов договор

...
23-годишният френски футболен национал Килиан Мбапе е подписал нов договор
Коментари Харесай

Мбапе подписа 3-годишен договор с ПСЖ


23-годишният френски футболен национал Килиан Мбапе е подписал нов контракт с първенеца на страната Пари Сен Жермен до 2025 година. Новината разгласи персонално футболистът нощес. Предишният договор на нападателя с ПСЖ беше до 30 юни 2022 година.

 

" Това е моят дом, моят град, както постоянно съм казвал. Ще продължа да играя в Пари Сен Жермен, с цел да печелим още трофеи дружно ", сподели Мбапе.

 

Очакваше се той да напусне френския първенец и да облече екипа на Реал (Мадрид). По-рано през вчерашния ден 23-годишният футболист е провел заключителен диалог с президента на испанския гранд Флорентино Перес и го е уведомил, че няма да премине на " Сантяго Бернабеу ".

 

Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след прехвърлянето си от Монако за 180 милиона евро преди пет години.

 

Удължаването на контракта на Пари Сен Жермен с нападателя Килиан Мбапе подкопава икономическата резистентност на европейския футбол и също по този начин заплашва световната спортна целокупност. Това се показва в формалното изказване на управлението на шампионата на Испания, което на страницата си в Туитър разгласява журналистът на телевизионния канал " Скай Спорт Италия " Фабрицио Романо.

 

На 16 май " Гадзета дело Спорт " заяви, че Мбапе ще премине в испанския Реал Мадрид от ПСЖ със свободен трансфер, като заплатата на играча ще бъде 40 милиона евро годишно с бонус от 40 милиона евро при сключване на контракта. На 20 май " Евроспорт " разгласи, че управлението на ПСЖ е предложило на футболиста до 300 милиона евро като бонус и заплата от 100 милиона евро годишно за удължение на съглашението. Вчера Мбапе постави подписа си под нов контракт с парижкия клуб до 2025 година.

 

" Удължаването на контракта на нападателя Килиан Мбапе с френския футболен клуб Пари Сен Жермен подкопава икономическата резистентност на европейския футбол и също по този начин заплашва световната спортна целокупност. Възмутително е, че клуб като ПСЖ, който загуби 700 милиона евро през предишния сезон, може да продължава договорите на играчи за такива рекордни суми. В тази връзка управлението на шампионата на Испания ще подаде тъжба против ПСЖ до УЕФА, както и до административните и данъчните управляващи на Франция и способените органи на Европейския съюз, за ​​защита на икономическата система на европейския футбол ", се споделя в изказването.

 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР