23-годишна жена е загинала, а други три пострадаха, след като

...
23-годишна жена е загинала, а други три пострадаха, след като
Коментари Харесай

Дрогиран тираджия блъсна кола на АМ “Тракия”, загинала е жена

23-годишна жена е починала, а други три пострадаха, откакто камион блъсна лек автомобил в спешната лента на автомагистрала “Тракия ”. Това заяви на ексклузивен брифинг в Сливен през днешния ден основен контрольор Илиян Николов, шеф бранш “Пътна полиция ” – Сливен, представен от Българска телеграфна агенция.

Шофьорът на камиона е дал позитивен тест за приложимост на метамфетамин.

“Сигналът за произшествието е получен на 27 септември към 10:50 часа на 236 км на Автомагистрала “Тракия ” в посока София ”, добави гл. контрольор Николов.

Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил “Форд Фиеста ” с бургаска регистрация, спрял в спешната лента поради спукана гума.

Пострадали са тежко две дами, които са се намирали отвън автомобила, а трета е с леки пострадвания. Те са били откарани в регионалната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен притегли към наказателна отговорност лидера на товарния автомобил за това, че е нарушил разпоредбите на придвижване, откакто е използвал наркотично вещество, сподели представителят на Окръжна прокуратура – Сливен Ваня Белева.

Резултатът от тестът за алкохол е била негативна.

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, само че от прокуратурата прецизираха, че колата е била с включени спешни светлини.

На водача на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, следва да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка. Досега той е бил глобен с фишове 21 пъти за разнообразни нарушавания като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат механически обзор. Камионът е благосъстоятелност на комерсиално сдружение.

“Наказанието, което планува законът за такова закононарушение, е от пет до 15 години “лишаване от независимост ”, както и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство ”, добави прокурор Белева.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР