23-годишен мъж е признат за виновен за умишлено убийство, извършено

...
23-годишен мъж е признат за виновен за умишлено убийство, извършено
Коментари Харесай

15 г. затвор за убийство на приятел

23-годишен мъж е приет за отговорен за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост в Монтанско, оповестиха от прокуратурата.

Той е предаден на съд с обвинителен акт и е наказан на 15 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване.

Уважен е гражданският иск в размер на 150 000 лв.. На 1 февруари 2022 година подсъдимият той дружно с различен мъж е консумирал алкохол пред магазин в центъра на село Горно Церовене.

Двамата са тръгнали по ул. „ Главна “ и пред една от къщите е имало складирани на купчина дървени трупи. Под влияние на алкохола и нападателния темперамент, обвиняемит е взел едно дърво и нанесъл с него мощен удар на мъжа по главата.

Пострадалият е паднал, а подсъдимият е траял да му нанася голям брой удари с дънери и е скачал върху тялото му. След тези дейности той е потърсил помощ от живееща в близост жена, като я помолил да вдигнат мъжа.

Свидетелката е обърнала внимание на следи от кръв върху потърпевшия и към него. Казала е на подсъдимия за догатката си, че мъжът е мъртъв. Видимо изплашен от случилото се, той е декларирал, че го намерил паднал пред къщата ѝ.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали и полицейските чиновници. В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на обвинения.

Осъдителната присъда предстои на обжалване в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР