23-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че

...
23-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че
Коментари Харесай

20 години затвор получи внук, убил баба си и дядо си

23-годишен мъж е притеглен към наказателна отговорност за това, че съзнателно умъртвил своите баба и дядо

Престъплението е осъществено с особена свирепост и с користна цел, се показва в известие на Окръжен съд – Шумен.

Наложената му присъда е „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Беше почетен цивилен иск в размер на 50 000 лв., които наказаният ще би трябвало да изплати на близки на жертвите. За негова сметка са и разноските, направени по делото.

Младият мъж беше предаден на съд през месец март тази година за тежкото закононарушение по отношение на родните му баба и дядо, което той направил на 22 ноември 2020 година

В този ден 21-годишният тогава Г.Й. дружно с татко си и дядо си се намирали във вилен парцел край Шумен, където почиствали. След като завършили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния обвиняем направила опит да чуе своите родители, само че не съумяла да се свърже с тях. Опитала още веднъж на идващия ден, също без триумф. Това тормозило дамата и тя подхванала дейности за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а по-късно и във вилния парцел. Намерила своите родители мъртви точно там.

При осъществения на място оглед се открило, че по телата на двамата имало голям брой травматични пострадвания. Станало изрично ясно, че те са жертви на ликвидиране. В хода на следствието несъмнено се обрисувала версията, че действието е осъществено от непосредствен на потърпевшите. Въпреки че в началото отрекъл да има нещо общо, при още един разпит техният внук Г.Й. признал истината, че умъртвил своите баба и дядо. Намерено било оръжието, употребявано за това – железна тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като направил тежкото закононарушение, от вкъщи на своите родственици в Шумен младият мъж взел при и златни украшения.

Решението на Окръжен съд - Шумен предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР