23-годишен мъж беше екзекутиран в Иран за предполагаемо раняване на

...
23-годишен мъж беше екзекутиран в Иран за предполагаемо раняване на
Коментари Харесай

Първа смъртна присъда в Иран: Екзекутираха 23-годишен мъж, протестирал срещу режима

23-годишен мъж беше екзекутиран в Иран за хипотетично раняване на охранител по време на митингите, които превзеха страната след гибелта на 22-годишната иранска кюрдка Махса Амини.

Това е първата смъртна присъда, която се извършва по отношение на тях.

" Мохсен Шекари - въстаник, който на 25 септември блокира бул. " Сатар Хан " и нанесе удар с мачете на член на " Басидж ", беше екзекутиран тази заран в Техеран ", съобщи формалната организация на иранската правосъдна власт " Мизан Онлайн ", представена от Българска телеграфна агенция.

Шекари е бил упрекнат, че е " зложелател на Бога ", а присъдата била произнесена от Революционния съд на 1 ноември, след което обжалването ѝ е било отхвърлено.

Делата там нормално се гледат при закрити врата, което е подложено на критика в интернационален проект.

Австрийският министър по европейските и интернационалните въпроси Александър Шаленберг назова изтезанието " несъразмерна и нечовечна " и прикани Техеран да приключи осъществяването на смъртни присъди, свързани с демонстрациите.

" Презрението на иранския режим към човечността е безгранично. Шекарие наказан и екзекутиран в бърз и неправдив развой, тъй като не е бил склонен с режима ", разяснява случая немската министърка на външните работи Аналена Бербок.

Много други пандизчии, които също бяха задържани по време на демонстрациите, са изправени пред същата орис. Активисти предизвестяват, че минимум още 12 души може да бъдат екзекутирани през идващите дни и седмици - те също са наказани на гибел.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР