23-годишен е тритият задържан за фалшиви сигнали за бомби срещу

...
23-годишен е тритият задържан за фалшиви сигнали за бомби срещу
Коментари Харесай

23-годишен е подал фалшивия сигнали за бомба в Транспортното, обадил се от уличен телефон

23-годишен е тритият арестуван за подправени сигнали за бомби против учебни заведения в Пловдив. Мъжът е бил проточен от Районната прокуратура като обвинен.
Прочетете още
Според прокуратурата е открито, че на 30 март Б.Т. от улична телефонна кабина е подал подправен сигнал на 112 за сложено взривно устройство – бомба в ПГТСТ „ Гоце Делчев “. Незабавно е бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  Учениците, учителите и личният състав в учебното заведение са били евакуирани. При осъществената инспекция взривно устройство в постройката не е било намерено.

Обвиняемият Б.Т. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават, оповестяват от държавното обвиняване. 

Както съобщихме, Прокуратурата в Пловдив е поела случая на още две деца – момчета на 15 година, възпитаници в 9 клас в учебно заведение в града. На 27-и и на 31 март децата са изпратили писма по електронната поща до формалните мейли на ГДБОП., София, както и до две медии – информативен уебсайт и телевизия.

В тези известия те написали, че в разнообразни учебни заведения в Пловдив и в други градове на страната следва да бъдат сложени взривни устройства. Писмата са изпратени от е-поща, записана при снабдител на електронни съобщителни услуги  отвън територията на България.  

Към момента се правят дейни дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Пловдив. Не е открита връзка сред двата случая. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР