23 февруари е обявен за Ден на защитника на Отечеството

...
23 февруари е обявен за Ден на защитника на Отечеството
Коментари Харесай

Ден на защитника на Отечеството в Русия

23 февруари е разгласен за Ден на бранителя на Отечеството и от десетилетие се отбелязва в Русия с редица демонстрации. Тази година Руската федерация го отбелязва в изострена до прекаленост интернационална конюнктура и при цялостна готовност.

Руският президент Владимир Путин излезе с приветствие към руснаците рано тази заран и предстоящо словото му е ориентирано на първо място към сегашния ден. " Виждаме какъв брой сложна е интернационалната обстановка, какви рискове крият съществуващите провокации, разхлабването на системата за надзор на въоръженията и военната активност на НАТО ", сподели той.

Президентът акцентира, че Русия ще продължи да пази ползите на страната и сигурността на жителите.

" Повтарям: ползите на Русия, сигурността на нашите жители са безусловни за нас. Затова ние ще продължим да развиваме и усъвършенстваме армията и флота ", съобщи с уточнението в обръщението си Путин.

Той похвали готовността и боеспособността, реализирани от съветската войска, както е посочил разбора на извършените до този миг образования на съветската войска - " съгласуваността на частите и формированията на съветската войска са се нараснало съществено, означи президентът и уточни действителната интервенция в Сирия като доказателство. Ситуацията в Донбас, Путин отбелязва единствено с позоваване на " виновни мироопазващи интервенции " и: " В същото време на бойно дежурство са оръжия, които нямат равни в света. "

" Скъпи другари! Като висш главнокомандващ аз съм убеден във вас, във бойците и офицерите на Русия. Във вашия висок професионализъм, смелостта, надеждността. Във обстоятелството, че защитавайки мира и спокойствието на жителите, защитавате националните ползи на нашата велика страна ", декларира Владимир Путин.

Денят на бранителя на Отечеството е празник, който се появява през 1922 година под името Ден на Червената войска, преименуван и открит в годините на Съюз на съветските социалистически републики като Ден на Съветската войска и на Военноморския флот. След разпадането на Съветския съюз той бил преименуван в Ден на бранителя на отечеството. По традиция стартира с полагане сутринта на венци и цветя на мемориалния комплекс на незнайния боец край Кремълската стена и разнообразни други прояви. В последното десетилетие Русия " изнесе " празника и в други страни, най-вече от някогашния социалистически блок.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР