23 депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за скоростното

...
23 депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за скоростното
Коментари Харесай

Депутатите май ще бистрят до среднощ изборните промени

23 депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха " за " скоростното гледане на кодекса, макар апелите от залата депутатите да отидат в комисиите и да преглеждат други значими закони.

Работното време на депутатите да бъде удължено до приемането на измененията в Изборни кодекс предложи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Петър Петров от " Възраждане " стана, с цел да уточни, че има мълчешком съглашение точката да бъде обсъждана в границите на постоянното работно време на Народно събрание. " Не за друго, тъй като и през днешния ден множеството сме на комисии, които гледат значими законопроекти ", настоя той и даде образец с вътрешната комисия, на която ще има и чуване на вътрешния министър. " Сега гледаме дали да бъде върнато смесеното гласоподаване, дебатите ще са тежки. Нека не удължаваме работното време ", прикани болшинството Петров. Той обаче не бе чут и удължаването на времето мина с гласоподаване. 

В настояването си за прегласуване Калина Константинова от Политическа партия уточни, че през днешния ден в комисията по електронно ръководство ще се гледат 2 основополгащи закона по Плана за възобновяване. " Умолявам ви да не постановяваме гневно ИК, който да компроментира други значими законопроекти, които отключват милиони. ", прикани тя. Въпреки това 123 депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха " за " скоростното гледане на кодекса, срещу бяха 88. 

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР