23 август си остава една от най-паметните дати в историята

...
23 август си остава една от най-паметните дати в историята
Коментари Харесай

Войната в Левски ли доведе до гаф с Шампионска лига?

23 август си остава една от най-паметните дати в историята на Левски. На този ден преди 17 години столичният гранд стана първият роден тим, пробил до групите на Шампионска лига. Равенство 2:2 с Киево във Верона изстреля 26-кратните първенци измежду най-хубавите в Европа и под ярките прожектори на най-комерсиалния клубен шампионат. Химнът на Шампионска лига за пръв път прозвуча у нас, за наслада на половин България.

Едва ли обаче късата памет е в основата на " синята " давност в деня преди значимия дуел с Айнтрахт. Нито пък приготовленията за семейството в първия плейоф в Лигата на конференциите. И еуфорията не е отговорна, че на " Герена " с лека ръка омаловажиха една от паметните дати в клуба. В Левски по този начин и не регистрираха годишнината от този важен триумф. Припомниха единствено, че Георги Чиликов има рожден ден.

Излиза, че отговорна е войната в Левски. От едната страна на барикадата е притежателят Наско Сираков, както и краткотрайният изпълнителен шеф Даниел Боримиров, а от другата - треньорът и проектант на триумфа Станимир Стоилов. Общото сред тях е, че и тримата бяха на " Камп Ноу ", " Стамфорд Бридж " и " Везерщадион " тогава. Един като шеф, различен като главен футболист, трети като ментор. 

Решението на треньора да напусне клуба през април докара до сериозен раздор в връзките сред двете страни. Те обаче не би трябвало да стигат до такава степен, че клубът да не помни или изтрива своята история. Дни като този не трябва да бъдат заличавани, явно е мъчно да се реализират нови такива. 

* Важно е да се подчертае, че през годините уеб сайтът и фейсбук страницата на Левски са припомняли този незабравим момент, само че не и в този момент. 

** Текстът съзнателно не излезе ден след гафа на управлението на Левски, с цел да не внася ужас в клуба и тима преди значимия дуел с Айнтрахт!


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР