229.82 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19

...
229.82 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19
Коментари Харесай

COVID картата на България: Заболеваемостта расте, само една област е в зелено

229.82 на 100 хиляди души доближи д вуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната . Това демонстрира информация на DarikNews.bg в системата на здравните управляващи. 

 КАРТА НЦЗПБ НЦЗПБ

От уеб страницата на Центъра по заразни и паразитни заболявания / НЦЗПБ / за отстранени цветовите зони , които указват равнището на разпространяване на ковид по области
Данните на единния информативен център за ковид обаче демонстрират, че единствено една област   в страната към момента е с под 100 инфектирани на 100 хиляди  души на двуседмична база /зелената зона по предходната цветова класификация/. Това е  Велико Търново . Останалите са в жълтата зона с над 100 инфектирани на 100 хиляди души, а три области са в алено - над 250 инфектирани на 100 хиляди души. Това са София-град /349.69 на 100 хиляди/, Варна /365.12 на 100 хиляди/ и Бургас /317.83 на 100 хиляди/. 

Няма промяна в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. 

 карта райони coronavirus.bg

Всички райони, без северния централен Регион 2 /Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново/, са в зеления Етап 1.  5-дневната прогноза обаче демонстрира, че се чака и той да влезе в първия стадий. 

Етапите са написани в обновения План за справяне с пандемията . Той планува при влизане в Етап 1 да се вкарват общи противоепидемични ограничения, измежду които носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, съблюдаване на отдалеченост и повишена хигиена, работа от разстояние там, където е допустимо. Предвижда се и осъществяване на засилен утринен филтър в просветителни и детски заведения, както и в институциите за даване на обществени грижи. 

Мерките ще бъдат въвеждани със заповеди на Регионалните здравни инспекци, а в случай че един район влезе в Етап 4 , ще се постановат ограничения на национално равнище. 

Актуализирания План за справяне с пандемията можете да видите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР