2280 евро на месец предлага руското военно министерство на всеки

...
2280 евро на месец предлага руското военно министерство на всеки
Коментари Харесай

Властите в Русия предлагат 2280 евро месечно на всеки желаещ да стане войник

2280 евро на месец предлага съветското военно министерство на всеки искащ да стане професионален боец. Това излиза наяве от нов рекламен клип, който се популяризира в локалните обществени мрежи.

През последните месеци Москва търси разнообразни разновидности за набиране на военни - наемници и наборници, които да се борят на украинския фронт. Официално Русия отхвърля да възнамерява втора вълна на готовност, само че промени съществено закона за наборната работа.

45 секунди и три сюжета внушават на съветските мъже, че мястото им не е вкъщи, а на фронта. Посланието е, че вместо да са защита в супермаркет, фитнес инструктор или таксиметров водач, те могат да бъдат на фронта и да пазят родината си.



" Ти нали си мъж - бъди подобен ", се изписва директно преди да се посочи заплатата на професионалните военни и да се посочат телефон и уебсайт за повече информация. По данни на английското разузнаване, задачата на Москва е да набере към 400 хиляди професионални военни - по опция - непринудено.



Причина за интензивната акция са загубите на фронта. Колко тъкмо са те не е ясно, само че съгласно секретните документи, изтегли от американските разследващи служби, от началото на спора са починали минимум 43 000 военнослужещи. От украинска страна загубите се пресмятат на най-малко 17 500.

В края на март съветският президент Владимир Путин издаде декрет за набиране на 147 000 души на възраст сред 18 и 27 години за наложителна военна работа. В документа беше посочено, че това е " рутинна пролетна наборна акция ". А преди 10 дни беше признат закон, който вкара цифровизация на военния доклад и нови правила при връчването на призовки. Ако 20 дни след приемането на повиквателна - хартиена или електронна, не се явят по работа - без да има уважителна причина, могат да бъдат лишени от правото да напущат страната, да карат кола, да се записват като еднолични търговци, да получават заеми. Според Кремъл става дума за вкарване на ред и модернизиране на системата за военната отчетност.

" Всеки мъж би трябвало да отдаде дължимото на родината. И в случай че за това би трябвало да се вземат някакви ограничения - това е вярно ", споделя Елена от Москва.



" Цифровизацията е нещо доста положително. Но тъжното е, че това е знак за последваща готовност ", счита Андрей от Москва.

За да улеснят работата си, управляващите употребяват голямата система от камери за видеонаблюдение с лицево различаване в съветската столица, с цел да търсят млади мъже, които са способни да служат в армията, оповестява Ройтерс. И припомня, че преди шест години повече от 3000 камери в града са били свързани със система за лицево различаване.

След оповестената през септември 2022 частична готовност, съгласно разнообразни източници, от Русия са избягали сред 600 и 700 хиляди руснаци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР