2250 деца и ученици от Украйна са записани в български

...
2250 деца и ученици от Украйна са записани в български
Коментари Харесай

2250 деца от Украйна учат в български училища и детски градини

2250 деца и възпитаници от Украйна са записани в български учебни заведения и в групи за предучилищно обучение в детски градини към месец ноември 2022 г. Данните заяви заместник-министърът на образованието и науката доктор Мария Гайдарова по време на среща с представителя на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) в България госпожа Седа Кузуджу. На срещата участваха и съветникът по закрилата (работа в общността) към ВКБООН  Рукия Азиз и съветникът по протекция към ВКБООН Петя Караянева, осведомят от МОН. 

По данни на министерството към месец ноември 2022 година в групи за предучилищно обучение в детските градини и в учебните заведения са записани 512 деца, а в учебните заведения – 1738 възпитаници от Украйна. Всички те се образоват в 220 детски градини и 431 учебни заведения.

" За всички тези деца и възпитаници е обезпечено в допълнение образование по български език като непознат, за което МОН е създало особено образователно пособие, както и в допълнение образование по останалите образователни предмети за превъзмогване на просветителни усложнения ", акцентира зам.-министър Гайдарова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР