221 руски войници са били убити, а повече от 300

...
221 руски войници са били убити, а повече от 300
Коментари Харесай

Киев: 221 руски войници са убити от ВСУ за 24 часа

221 съветски бойци са били убити, а повече от 300 ранени през последните 24 часа в сражения в Бахмут, в Източна Украйна, заяви украинският боен представител Сергий Черевати. Министерството на защитата на Русия от своя страна означи, че до 210 украински бойци са били убити в по-широката част на фронтовата линия на Донецк. Агенция Ройтерс отбелязва, че тези изказвания не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, оповестява БНР.

Пред немското издание " Билд ам зонтаг " министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че Украйна ще продължи да брани град Бахмут и прикани Германия да изпрати още муниции на страната и да стартира да образова украински водачи да летят със западни изтребители. По думите му, дефицитът на муниции е проблем номер едно за опитите на украинските сили да отхвърлен съветската инвазия.

В късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е синоним на гнет и заяви, че въвеждането на наказания срещу обвързвания с Русия хазартен бизнес в Украйна закрива схеми за десетки милиарди гривни. Той даде обещание това да не бъде последната сходна мярка:

„ Въвеждаме нова санкционна мярка против физически и юридически лица, свързани с държавата-зло. Обнародван е съответният декрет. Става дума за повече от 280 компании 120 лица, които посредством схеми с
хазартен бизнес са работели срещу Украйна, изтегляли са средства от нашата страна и са финансирали разнообразни съветски комбинации. Изготвянето на решението лиши известно време, то е в детайли създадено и закрива схеми за десетки милиарди. “

Междувременно съветският патриарх Кирил прикани папа Франциск и други религиозни водачи да убедят Украйна да спре с акцията си против свързаната с Русия черква в Украйна.

В петък Киев разпореди Украинската православна черква да напусне манастирски комплекс, който заема. Кирил поддържа мощно съветската инвазия в Украйна. А Украинската православна черква твърди, че е прекъснала връзките си с Русия и с Московската патриаршия и че е жертва на политически лов на вещици. Повечето от украинските православни принадлежат към Православната черква на Украйна, която бе основана преди четири години посредством обединяването на самостоятелни от Москва църковни клонове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР