221 души са били убити при стрелби на обществени места

...
221 души са били убити при стрелби на обществени места
Коментари Харесай

221 убити при масови стрелби в САЩ за две години

221 души са били убити при стрелби на публични места в Съединените американски щати в интервала 2016-2017 година, сочи отчет на ФБР.

Още 722 индивида са били ранени при 50 случая на съзнателно потребление на огнестрелно оръжие в 21 щата. При това в статистиката на ФБР не са включени самите стрелци, както и престрелки сред незаконни банди и случаи на възпроизвеждане на изстрели по несъобразителност.

Най-смъртоносната пукотевица в Съединени американски щати през последните две години е устроената от Стивън Падък в Лас Вегас. 64-годишният мъж умъртви 58 и рани 489 души на концерт, преди да се самоубие, на 1 октомври 2017 година.

Втората корекция в конституцията на Съединени американски щати подсигурява на жителите на страната правото да имат и носят огнестрелно оръжие. През последните години управляващите направиха опити да затегнат контрола над търговията с оръжия, само че без триумф.

По данни на Конгреса на Съединени американски щати на 326 милиона американци се падат 300 милиона единици огнестрелно оръжие - два пъти повече, в сравнение с през 1968 година, съобщи „ Дарик “. Статистиката на ФБР сочи, че към две трети от убийствата в страната се правят с огнестрелни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР