22 септември ще бъде обявен за Ден без автомобили в

...
22 септември ще бъде обявен за Ден без автомобили в
Коментари Харесай

На 22 септември е обявен Ден без автомобили в центъра на Шумен

22 септември ще бъде разгласен за Ден без коли в Шумен. Това е част от самодейностите с които в регионалния град ще бъде маркирана Европейската седмица на подвижността, оповестяват от пресцентъра на общината.

От 8.00 до 20.00 часа паркингът на пл. "Кристал " би трябвало да бъде освободен от моторни транспортни средства. От 15.00 до 20.00 часа ще бъде спряно придвижването на коли по бул. "Славянски ", в сектора от ул. "Карел Шкорпил " до ул. "Адам Мицкевич ". В 11.00 часа на паркинга на пл. "Кристал " ще има проява на интервалната подготовка табата, а от 16.00 часа - по майсторско ръководство на тротинетки. Ще има и надпревари по скоростно и майсторско ръководство на колела, надлежно по бул. "Славянски " и на "Кристал ".

Днес възпитаници от Общинския юношески съвет ще посетят Автоматичната измервателна станция в града и ще се срещнат с активността на оборудването. Младежите ще раздават и флаери по централната пешеходна зона и ще засадят дръвче в парка до постройката на общината.

На 18 септември, от 10.00 часа, чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи, специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Шумен ще гостуват в детските градини "Дружба " и "Щурче ". Малчуганите ще пресъздадат пред гостите действителна пътна конюнктура, а служител на реда ще им обясни разпоредбите за придвижване с велосипед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР