22-ма водачи са засечени през последното денонощие да шофират след

...
22-ма водачи са засечени през последното денонощие да шофират след
Коментари Харесай

МВР залови нови 28 дрогирани и 22 пияни шофьора -

22-ма водачи са засечени през последното денонощие да карат след приложимост на алкохол, други 28 – под влияние на опиати. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Проверките са в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

От откритите, че са карали след приложимост на алкохол 10 са били с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тест. Други шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани за опиати.

9046 моторни транспортни средства са тествани досега на територията на цялата страна през последното денонощие. Извършен е надзор на 11858 водачи и пасажери. Съставени са 2335 фиша и 710 акта за открити административни нарушавания.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, показват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР