22-ма пострадали са настанени в болници в София. Някои са

...
22-ма пострадали са настанени в болници в София. Някои са
Коментари Харесай

Шефът на “Юнион Ивкони”: Автобусът е чисто нов, движил се е с 93 км/час

22-ма потърпевши са настанени в лечебни заведения в София. Някои са в доста тежко положение. На място имаме, чиято идентичност се открива. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е на мястото на, при която рейс се обърна на автомагистрала “Тракия” край Вакарел.

“Към момента мога да потвърдя за 6 починали, които са на място. Нямам информация от лечебните заведения при тях да са умряли още хора”, разяснява Младенов във връзка информациите за 10 починали, изнесени от някои медии.

“Работи се с двамата водачи – на лекия автомобил и рейса. Процесуално-следствените дейности ще открият повода за случая. Първоначалните данни демонстрират, че е имало прикосновение сред двете транспортни средства преди рейса в падне в канавката. Няма данни водачите да са използвали алкохол”, уточни гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

“Странично по рейса има забележими следи от багра, съвпадаща с тази на автомобила”, добави той.

“Няколко водачи са спрели да окажат помощ, само че за жалост доста са траяли по пътя си”, сподели още Младен Маринов.



На място е дошъл и шефът на компанията притежател на рейса “Юнион Ивкони”, Георги Атанасов.

“Изказвам съболезнования на роднините на жертвите. Апелираме всеки, който може, да даде кръв за пострадалите”, прикани Атанасов.

По думите му, рейсът е карал с 93 км/час и е бил ударен странично от автомобила, който се е завъртял. “Автобусът е създаден преди по-малко от година и напрактика е чисто нов. Съвсем скоро е влезнал в експлоатация”, сподели още Георги Атанасов.

Водачът работи от няколко години във компанията и е с 12-годишен стаж.

Малко след 14.00 ч. беше възобновено двупосочното придвижване по автомагистралата, само че то се прави единствено в платното в посока Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР