22-ма играят, Реал“ (Мадрид) печели.Така спокойно би могла да звучи

...
22-ма играят, Реал“ (Мадрид) печели.Така спокойно би могла да звучи
Коментари Харесай

2:1 срещу „Байерн“ - и „Реал“ отново на финал в Шампионската лига

22-ма играят, „ Реал “ (Мадрид) печели.

Така умерено би могла да звучи през днешния ден тогавашната поговорка на легендата Гари Линекер за Германия.

„ Реал “ (Мадрид) още веднъж е финалист в Шампионската лига и има късмет да стане първенец на континента за 15-и път. След като изоставаха с 0:1 на собствен терен против немския „ Байерн “, „ Лос Меренгес “ („ целувките “) направиха цялостен поврат и завоюваха с 2:1.

Победата пристигна с два гола на 34-годишния деец Хоселу, който влезе като запаса.

Така след 2:2 в първия мач в Мюнхен и общ резултат 4:3 „ Реал “ (Мадрид) ще си оспорва трофея с различен немски отбор – „ Борусия “ (Дортмунд). Финалът е на 1 юни на стадион „ Уембли “ в Лондон.

Първото полувреме в Мадрид приключи 0:0. Резултатът бе открит от „ Байерн “. Това стана в 68-ата минута. Канадецът Алфонсо Дейвис означи гол, откакто получи отново като по конец от британския си съотборник Хари Кейн.

„ Реал “ изравни в 88-ата минута. Това стана след груба неточност на вратаря на „ Байерн “ Мануел Нойер. Той мазета топката пред себе си след не изключително рисков удар на Родриго и намиращият се там Хоселу изравни.

В първата минута на добавеното време отново Хоселу обърна резултата след пас на Антонио Рюдигер.

В последните секунди на добавеното време Матейс де Лихт вкара за „ Баейрн “. Оказа се обаче, че още преди удара му съдията е марскирал засада на Мазрауи. Целият тим на гостите потегли да оспорва решението. Така добавеното време вместо 9 минути стана повече от 15.

Ден по-рано „ Борусия “ (Дортмунд) победи като посетител „ Пари Сен Жермен “ с 1:0. Германците завоюваха със същия резултат и домакинския си мач и ще бъдат противници на „ Реал “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР