22-ма души са арестувани в Европа по време на координирана

...
22-ма души са арестувани в Европа по време на координирана
Коментари Харесай

Европол координира най-голямата операция срещу трафика на наркотици в Европа

22-ма души са задържани в Европа по време на координирана интервенция против разпространяването на опиати, оповестява Европол, съобщи " Ройтерс ".

От Европол разясняват, че заподозряният водач на групата за наркоразпространение, 48-годишен латвиец, е арестуван в Испания . Другите са задържани от полицията в Полша, Литва, Испания и Англия.

Агенцията разказа интервенцията като най-голямата по рода си . Претърсени са 40 жилища на 15 и 16 май. В резултат на това са конфискувани 8 милиона евро, диаманти, златни кюлчета, бижута и първокласни коли.

От известието на Европол излиза наяве също, че в интервенцията е взела участие и полицията на Естония. Операцията е била с кодовото наименование " Ледоразбивач ". Групировката се е занимавала огромен трафик на опиати и цигари , убийства и пране на пари. Общо са взели участие над 450 служители на реда, митнически чиновници и специфични елементи в дейностите на управляващите.

Смята се, че нарушителите са придобили 680 милиона $ вследствие на дейностите си единствено за интервала 2017-2019 година Организацията разпространявала опиати и цигари във Англия, а извоюваните пари прехвърляла в Полша с разнообразни незаконни средства. Там изпирала парите посредством бюра за обмяна на валута и след това вложила в парцели в Испания и други страни. Лидерите и членовете на групировката са употребявали разследващи средства в опит да отклонят дейностите на полицията.

Разследването е почнало от литовските управляващи през 2016 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР