22-ма българи са задържани в Хърватия след сблъсъци между привърженици

...
22-ма българи са задържани в Хърватия след сблъсъци между привърженици
Коментари Харесай

Сблъсъци между фенове на "Левски" и "Хайдук" в Хърватия

22-ма българи са арестувани в Хърватия след конфликти сред последователи на " Левски " и " Хайдук " Сплит. Фенове на " сините " са нападнати от ултраси на домакините преди днешния мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Опожарен е автомобил с българска регистрация в Задар, а на трима последователи на " Левски " с леки пострадвания е била оказана помощ в локална болница.

" Пристигнахме през вчерашния ден по обяд в град Задар, Хърватия, който се намира на към 150 км от Сплит. Идеята ни беше да нощуваме тук, след което да се придвижим към мача. Вчера следобяд всичко беше наред. Не е имало никакви проблеми до вечерта, когато една от нашите коли беше запалена. След това групи от последователи на " Хайдук " започнаха да ни атакуват. Стигна се до борба, в резултата на която 22-ма българи попаднаха в ареста. Тази заран в Задар дойдоха посланикът на България в Хърватия и консулът. Те разговаряха с управлението на полицейския сектор и получиха увещание, че момчетата ше бъдат освободени, откакто бъдат разпитани. Чакаме това да се случи, само че има единствено един преводач и по тази причина процедурата е мудна ", сподели особено за bTV ръководителят на Националния клуб на последователите на " Левски " Степан Хиндлиян.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР