22 големи европейски града искат по-строга регулация срещу платформи за

...
22 големи европейски града искат по-строга регулация срещу платформи за
Коментари Харесай

Големи европейски градове искат по-строга регулация за Airbnb

22 огромни европейски града желаят по-строга регулация против платформи за ваканционно настаняване като Те ги упрекват за това, че нанасят вреди на пазара на недвижими парцели и на привлекателността на кварталите в центъра на градовете, заяви " Франс прес ".
Тези градове от мрежата Eurocities, чиито представители би трябвало да се срещнат в Париж с вицепрезидента на Европейска комисия и еврокомисар за конкуренцията Маргрете Вестагер, подлагат на критика остарялата европейска законова рамка, която съгласно тях облагодетелства тези платформи.
Представителите на огромните европейски градове желаят да накарат платформите да споделят, нужни за сполучлив надзор, както и да носят отговорност за обявите, които разгласяват.
Не сме против платформите, само че те би трябвало да съблюдават регулацията на локално и национално ниво. Време е Европа да предприеме нов метод в регулациите си, с цел да сложи себе си преди всичко в услуга на общия интерес. Това декларира в официалното съобщение Ан Идалго, кметът на Париж.
Европейските метрополиси упрекват платформите за настаняване, че са спрямо дълготрайните наеми и провокират дефицит на жилища и повишение на цените.
Европейска комисия би трябвало да показа до края на годината нов Закон за цифровите услуги, целящ да следи и управлява по-добре активността на огромните платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР