22-годишният Станимир Г. е предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
22-годишният Станимир Г. е предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Варненец задигна чанта през прозорец, изпразни кредитна карта и се върна при потърпевшата жена

22-годишният Станимир Г. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за кражба в изискванията на повторност, осъществена с сръчност, и за изтегляне от непозната кредитна карта без единодушието на титуляра. Това оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият бил арестуван в Пловдив на 14 януари предходната година за незаконно лишаване на автомобил и кражба. Получих условно наказване след утвърдено от съда съглашение с прокуратурата - една година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период.

Веднага откакто бил освободен, Станимир дошъл във Варна. На 21 юли вечерта се срещнал със свои другари. Около 3,30 часа призори решили да се прибират по домовете си. Станимир тръгнал с приятелите си, само че по пътя забелязал отворен прозорец на жилище на първия етаж.

Изкачил се на перваза с сръчност, провесил се през прозореца и взел оставена наоколо раница. След като се отдалечил, разкрил в чантата преносим компютър със зарядно,  два портфейла с две дебитни и една кредитна карта, персонални документи, 150 лв. и други

Парите разделил с двамата си другари, скрил раницата с преносимия компютър в шубраци край блок 401 в кв. „ Владиславово “, а персоналните документи изхвърлил в шахта. С кредитната карта, която била безконтактна, платил покупки в кварталния магазин, след това пазарувал и в различен магазин с нея, по тази причина действието по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс е продължавано. След това ги изхвърлил.

Потърпевшата жена била посетена същия ден вечерта от непознати, които й върнали персоналната карта и откраднатите банкови карти, които намерили край трафопост до бл. 401. Там дамата разкрила и други свои персонални движимости, откраднати от вкъщи й.

Няколко дни по-късно подсъдимият Станимир отишъл в дома на дамата. Представил се за другар на  причинителя на кражбата и върнал раницата с преносимия компютър.

Общата сума на породените вреди от Станимир възлизат на 613 лв., като от тях са възобновени 404 лв.. 

В момента 22-годишният мъж се намира в пандиза по избраната му мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ от Варненския областен съд.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР