22-годишният Никифор Атанасов се обръна към читателите на Петел за

...
22-годишният Никифор Атанасов се обръна към читателите на Петел за
Коментари Харесай

Никифор се нуждае от помощта ни, за да живее! Той е едва на 22 г., а вече се бори със страшна болест

22-годишният Никифор Атанасов се обръна към читателите на " Петел " за помощ. Младежът страда от голям брой болести, само че положението му доста може да бъде усъвършенствано. За задачата обаче се нуждае от поддръжка, защото Здравната каса в България не покрива скъпите консумативи, които са нужни за младия Никифор.

Ето обръщението му към всички българи:

Здратейте! Казвам се Никифор Атанасов. От село Кипилово, община Котел съм, на 22 години. Обръщам се към вас с молба за помощ. Страдам от голям брой болести - епилепсия, сърдечна операрация на аортата, в това число съм с Телк-ово решение с % на неработоспособност 56%. Целият ми живот се промени, откакто през месец юли 2017 година ми бе поставена диагноза хидроцифалия на мозъка при извършено проучване на скенер на главата - основен и дребен мозък, в отделението по образна диагностика при МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен.

Бе ми сложена диагноза " Неуклозивна вътрешна  хидроцефалия ". Това заболяване съм го имал още като съм се родил и докторите споделили на фамилията ми, че с годините ще се махне докто стана на 18. То обаче потегля в противоположна посока и се постанова сега провеждането на оперативно лекуване.

Лекарите ме осведомиха, че интервенцията се поема по клинична пътека, а закупуването на клапата, която следва да бъде сложена при интервенцията, е ангажимент на пациента. По информация от лекари, сходна клапа за пациент на 22 година е 6000-7000 лева Не съм на 100 % сигурен точно колко ще ми коства тази клапа, само че сигурно ще са нужни доста пари, които моето семейство няма опция да обезпечи. Ние едвам изкарваме прехраната си.

Наред с това се възнамерява оперативното лекуване да бъде извършено, откакто ми създадат магнитен резонанс, който също е обвързван с пари,  но не можем да си го позволим. Вероятно интервенцията ще бъде направена в Пловдив. За провеждането на всички проучвания досега на операцията е належащо да пътувам до разнообразни градове и да ми бъдат направени разнообразни изледвания. Всичко това изисква средства, с които аз не разполагам.

Затова се обръщам към вас с молба, в случай че прецените да ми помогнете да пребивавам и да реша здрвословните си проблеми ще бъда безпределно признателен на всеки човек, който ми подаде ръка в този сложен миг. Защото в България е доста мъчно този стандарт на живот с тези ниски заплати, с които единствено претърпяваме.

Банкова сметка

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASAOV 
Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262

Прилагам етапна епикриза от ДКЦ 1 Сливен от 25.07.2017 година
Епикриза от 29.07.2017 година, на МБАЛ, " Д-р Иван Селимински " АД 
Заключение на поделение по образна диагностика от 26.07.2017 година, ТЕЛК n&4998от 04.12.2014 г.на МБАЛ,,Д-р Иван Селимински "

Имам и доста други документи от раждането 11.09.1995 година

С почитание: Никифор





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР