22-годишният боксьор в евролистата на НФСБ обяви, че е станала

...
22-годишният боксьор в евролистата на НФСБ обяви, че е станала
Коментари Харесай

Тайсъна напусна листата на Валери Симеонов

22-годишният боксьор в евролистата на НФСБ разгласи, че е станала неточност и няма да взе участие в изборите. Даниел Асенов, прочут като Тайсъна, разгласява отворено писмо в профила си във Facebook.

Номинацията на спортиста в листата на националистите се трансформира в същински възторг и поради ромския му генезис.

Ето го и цялостното послание на младия боксьор:

„ Здравейте! Изпитвам нужда да изкажа мнението си по въпроса с нашумелия през днешния ден скандал, а точно - кандидатура за евродепутат. Грешката е може би в младостта ми, тъй като подходих преждевременно! Не бях задоволително добре осведомен с отправеното предложение, само че откакто разгледах в детайли обстоятелствата, помолих да бъда изключен от партията на господин Валери Симеонов.

НЕ съдебна експертиза ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПОЛИТИКА! АЗ, ДАНИЕЛ АСЕНОВ, НЯМА ДА съдебна експертиза КАНДИДАТИРАМ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ!

Основната цел в главата ми е задачата ми да упражнявам и да се показва на оптимално високо равнище на идните надпревари. Нямам интерес към политиката, не искам да бъде замесвано името ми в кавги. Много хора се свързаха с мен, получих много хапливи мнения.

НИКОГА НЕ СЪМ ОТРИЧАЛ, ЧЕ СЪМ ОТ РОМСКИЯТ ЕТНОС!

Всеки има право да мисли каквото си изиска, само че аз бях задължен да изразя своята позиция. Всякакви опити посредством името ми да се насажда етническо напрежение са глупави и повърхностни!

Тук е момента да кажа на някои медии да не злоупотребяват, с цел да насаждат етническо напрежение!

Народът не е малоумен! Благодаря! “

Даниел Асенов е от ямболското село Кукорево. Роден е през 1997 година, а прякора „ Тайсъна “ получава от треньора Младен Станев. По-късно стартира да тренира бокс при Димитър Мутафов, основател на боксов клуб „ Априлец “ (с. Бояджик), който и до през днешния ден е негов персонален треньор.

През 2013 година печели европейската купа при юношите в категория до 49 кг в Анапа, Русия, а година по-късно я губи от британеца Мохамед Али и остава на второ място. През 2015 година на Европейското състезание по бокс в Самоков обаче следва реванш и „ Тайсъна “ печели още една европейска купа, само че към този момент при мъжете, в категория до 52 кг – в битка точно против Али, напомни Бургасинфо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР