22-годишният активист, роден без крака, се превърна в истинска сензация

...
22-годишният активист, роден без крака, се превърна в истинска сензация
Коментари Харесай

Кой е Ганим - мъжът без крака, „откраднал” шоуто в Катар

22-годишният деятел, роден без крайници, се трансформира в същинска сензация при откриването на Световното състезание по футбол в Катар

За хората от Персийския залив Ганим Ал Муфтах е познато лице. 22-годишният деятел, роден без крайници, се трансформира в същинска сензация при откриването на Световното състезание по футбол в Катар. На церемонията в неделя той си подели сцената с холивудската легенда Морган Фрийман. 

Младият катарец изрецитира стих от Корана, приветствайки света с добре пристигнал в шоуто на единството и толерантността.

" Всеки е добре пристигнал! Това е покана към целия свят ", сподели Ал Муфтах.

" Възпитани сме да имаме вяра, че сме разпръснати на тази земя като нации и племена, с цел да можем да се учим един от различен и да откриваме хубостта в разликите си ”, продължи той.

Ганим е роден с рядко заболяване, известно като Синдром на каудална регресия, за което е особено долната част на гръбначния дирек да не се формира изцяло.

В профилите си мъжът документира провокациите, пред които се изправя всекидневно, трансформирайки се в гуру за мнозина. В TikTok той е същинска сензация със своите над 7 милиона почитатели, а в Instagram техният брой е 3,4 млн. 
                             

В момента катарецът изучава политически науки в университет и се надява някой ден да стане посланик. Ганим също по този начин обича рискови спортове като гмуркане, каране на скейтборд и скално катерене и мечтае да стане параолимпиец.

През април Ал Муфтах беше разгласен за дипломат на Световното състезание по футбол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР