22 деца със съмнения за хранително отравяне от ямболското село

...
22 деца със съмнения за хранително отравяне от ямболското село
Коментари Харесай

Най-рано утре става ясно от какво са се натровили децата в Хаджидимитрово

22 деца със подозрения за хранително отравяне от ямболското село Хаджидимитрово. Те са на възраст сред 7 и 12 години и са настанени в инфекциозното поделение на ямболската болница.

Още детайлности за случая и положението на децата от Румяна Стефанова.

Децата са в положително общо положение, макар че към момента някои от тях са на системи.

Вчера следобяд, откакто са се прибрали от учебно заведение, те са се почувствали зле и родителите са почнали да търсят екипи на Спешна помощ.

Всички 22 деца, които са със признаци на хранително отравяне, са настанени в болничното заведение.

Ето какво описаха родителите, шефът на болничното заведение и шефът на РЗИ- Ямбол:
Христо Георгиев, родител: Двете ми деца са вътре и запитвам я по пътя какво си яла, вика ми яла съм гозба, някаква каша с пиле са яли, някаква закуска и се натравяха. Сега е по-добре, тъй като й включиха системите нощес и в този момент са по-добре децата, чакаме другите резултати какво ще потвърдят.Тома Георгиев, родител: Като се прибраха от учебно заведение стартира това нещо. Болки, повръщане и се обадих на незабавна помощ да дойдат да я вземат и в този момент е добре. Обаче всичката работа излиза от учебно заведение от столовата. То друго няма.
Как си обяснявате това, че единствено деца от Хаджидимитрово са заболели, а от Дражево не?
- Доколкото разбрахме тези деца не ядат това ястие от столовата, дражевските. Те си купуват закуски от магазина там, магазин ли там, барче ли, това.

Д-р Панайот Диманов, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Свети Пантелеймон ", Ямбол: В момента се организират диагностични лечебни мероприятия и на тези, които се нуждаят от реанимационни действия. Всички са в положително положение за в този момент, тъй като заболяването е в динамичност. Взети са проучвания най-вероятно ще се потвърди каква е повода, само че са нужни няколко часа. Интересното е, че в едно учебно заведение се хранят, пък те са от друго село. Тук към този момент районна здравна ревизия също взе участие в доказване вероятно повода за това положение на децата. Предполагам, че няма да има затруднения.Д-р Лиляна Генчева, РЗИ- Ямбол: Снощи екип от представител на Областна дирекция по сигурност на храните и ние от РЗИ посетихме учебното заведение и стола. Извършихме инспекция на място. Помощник-готвачката пристигна, само че през днешния ден продължаваме епидемиологичното изследване. Ние викаме тук да пристигна и да ѝ проверим документите, защото нощес не можа да показа такива. Продължаваме. Все още не можем да установим връзката. Наши сътрудници, двама лекари, бяха в незабавно и инфекциозно поделение, които снимаха анамнеза на децата, които бяха одобрявани и сега имаме 22 деца приети в болница в положително общо положение.
От РЗИ-Ямбол споделиха, че ще бъде наложена глоба на служителката в разливочната в учебно заведение, тъй като не е съхранила тестът на храната, която са консумирали децата. Днес поради случилото се и суматохата измежду децата, не всички възпитаници са на учебно заведение.

Резултатите от пробите ще станат ясни най-рано на следващия ден.
 Директорът на болничното заведение в Ямбол: Приетите 22 деца са в положително положение Директорът на болничното заведение в Ямбол: Приетите 22 деца са в положително положение
22 са децата със подозрения за хранително отравяне от ямболското село Хаджидимитрово. Те са на възраст сред 7 и 12 години и са настанени в инфекциознот...
 22 деца са настанени в ямболската болница със подозрения за хранително натряване 22 деца са настанени в ямболската болница със подозрения за хранително натряване
22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години със подозрения за хранително отравяне са настанени в инфекциозното поделение на я...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР