22 декември 2047 годинаПушкомите бяха оборудвани с холограмни видеостени -

...
22 декември 2047 годинаПушкомите бяха оборудвани с холограмни видеостени -
Коментари Харесай

Българските ученици вече не пушат

 ekont
22 декември 2047 година

" Пушкомите " бяха оборудвани с холограмни видеостени - никой юноша не можеше да пропусне яркия облик: какво се случва в трахеята и в белия му дроб с всяко инхалиране на пушек или никотинова пара. Онези от вас, които завършваха гимназия във випуск 2043-а и нататък, имат спомен за последните години на " пушенето като мода ". Но дано вървим по ред. Да се върнем назад към тъмните времена на катрана...

В началото на третото десетилетие на века, СЗО шокира света с данните, че в целия свят 38 милиона деца на възраст под 15 години използват никотин. От тях по-голяма част - 25 милиона - са момчета. В България, която се изкачи преди всичко в рисковата ранглиста " Най-много пушещи деца на 11 години ", се прояви и странна " неповторима " наклонност: българските момичетата-пушачи са с 10% повече от момчетата...

Технологиите и концепциите, които доведоха до сполучливата редукция на тези данни (само за по-малко от 20 години!) са плод на паника, само че не и на под паника дейности... а н а добре проведена и финансирана стратегия .

На фона на световните трендове (ЕДНА ЧЕТВЪРТ от хората при започване на 21 век бяха пушачи), както и на разпространяването на пушенето в България, беше формирана Матрица за култура и ликвидиране.

В паметната си обща конференция на 18 ноември - интернационалния ден без тютюнопушене - приказваха Главният хигиеничен отговорник на образованието и Експертът по младежкото здраве в Министерството на здравеопазването. Те оповестиха началото на пилотния план, който се трансформира в акция, траяла седем следващи години.

" Ако желанието за живот без пушек е външно наложено, няма да реализираме нищо - сподели представителят на МОН. - Не е задоволително да приказваме за " прекъсване на пушенето ", за " предварителна защита на злоупотребата " и прочие, а би трябвало да въведем един главен, нов термин. Нужна е дума, която е разбираема и тази дума е " ликвидиране ". За да схванеш, че би трябвало да се очистиш от нещо, първо би трябвало да си уверен - да видиш и да пипнеш - обстоятелството на самото замърсяване ".

Според Експерта по младежкото здраве " тютюнът в българското учебно заведение е незабележим сътрудник на заболявания и евентуално заплашва репродуктивните качества, утежнява качеството на живот и редуцира неговата дълготрайност. Световната здравна организация сложи България преди всичко в Европа по тютюнопушене измежду децата на 11 и 15 години и това към този момент не може да се търпи. "

Експериментариумът на МОН, в съдействие с платформата " Общество " на Българската софтуерно-технологична академия (БСТА) сътвори проект и организира седем състезанието за реализатори, които да осъществят задачите му.

По самодейност на БСТА една нова документи влезе в законодателството за Перманентната цифрова съгласуваност. Това бяха законите, регулиращи битово-потребителската онлайн среда или " Интернет на нещата " /Internet of Things, IoT. Възприета беше логиката, че всички никотин-доставящи устройства са част от тази " битова среда " и се нуждаят от систематична регулация.

С ремонти в Закона за идентификация на назално-ларингално актептируеми източници с електрически подтик (ЗИ)НЛАИЕИ, платформата " Общество " получи достъп до настройките на всички вайпващи, изпаряващи, анхилаторно-акцепнивни и други хибридни устройства (общо наричани " електронни цигари " - " e-cigarettes ", " electronic nicotine delivery systems (ENDS) " и др.)

В същото време, цифровите бандероли на обичайните " горящи " цигари също бяха цифровизирани и идентифицируеми по сериен номер.

Чрез платформата " Общество ", Експериментариумът на МОН задейства горещи точки - в зоните на всички учебни заведения и гимназии, където се случваше повече от половината от тревожната консумация на никотинови артикули от деца на възраст под 15 години. Родителите и цялата общност бяха съществено разтревожени от статистиката, съгласно която САМО единствено 36 % от децата на 15 години нямат контакт с цигари и не пушат.

Как проработи планът на Експериментариума и БСТА?

" Горещите точки "

При концентрацията на повече от 3 серийни единици НЛАИЕИ (всякакъв тип " електронни цигари " ) и при тяхната едновременна активация се задействаше знак на пушаческа група ( " пушком " на остарелия училищен жаргон). Оттам появилата се " гореща точка " влизаше в картата на програмата-локаризатор. Веднага по-късно (до 30 сек.) се подаваше сигнал към съответните серийни единици и устройствата (цигари) минаваха в режим " обвързвана платформа ".

На местата на непринудено появилите се " пушкоми " се насочваха проекционни холограмни ботове. До 45 секунди от подаването на сигнала за образуван " пушком " (3 или повече потребители), в зоната започваше многопластова мултимедийна презентация. Младежите-консуматори на тютюневи артикули виждаха в действително време по какъв начин се насища организмът им с никотин, какъв е пътят на замърсяване с катрани . Виртуализираше се, още веднъж в действително време, физиологичната конструкция на всеки консуматор. Високата резолюция на холограмния обект довеждаше до подробност изображенията на трахеи, бронхи, ларинкс, фаринкс в димно-вайп среда, с оцветяване и многослойни сечения на тъканите, в които проникват излъчените от цигарата (или устройството) субстанции - аерозолни излъчвания, бензопирен, хризен и други

Влиянието на този тип съпровождащо влияние (статичните или местещи се " пушкоми " бяха към този момент немислими без съпровождащата ги виртуализация в действително време) се оказа мощен тласък към по този начин мечтаното от създателите на плана " ликвидиране ". Или най-малко - към основаване на устойчива мотивация за него.

Продажбата на ENDS не беше неразрешена, само че при покупка на НЛАИЕИ (с банкова карта или с различен платежен токен, приписан в електронния портфейл на малолетни и непълнолетни), опаковката на купените никотинови носители и устройства за пушене влизаше в контакт с Експериментариума. Под контрола на централизиран програмен продукт започваше серия излъчвания с интерактивно наличие. В тях в никакъв случай не се използваха апели: " Откажете се от пушенето! " или " Спрете цигарите в този момент! ", само че се даваше подробен прорез, с цялата налична информация за съответното лице преди, по време и след края на една единична приложимост на никотин или при друга форма на тютюнопушене.

Само за първата една година, процентът на децата, които пушат, спадна на половина... Което, за благополучие, беше единствено началото.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР