22 280 000 лв. отпуска правителството на БУЛ БИО за

...
22 280 000 лв. отпуска правителството на БУЛ БИО за
Коментари Харесай

Здравният министър докладва на Борисов: За седмица постигнахме рекорд в битката срещу К-19

22 280 000 лева отпуска държавното управление на БУЛ БИО за капиталовите планове, които създава сдружението. Проектите включват създаване на нова, спомагателна индустриална линия за БЦЖ ваксина, реставрация на лаборатория за произвеждане на човешки кръвни артикули, както и възобновяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

„ Средствата ще отидат по тези посоки в БУЛ БИО, с цел да знаят българите, че сме вложили в основаването на ваксини. България създава освен ваксини, само че и антитоксични серуми и всичко останало за голям брой страни по света “, означи по време на държавното съвещание министър-председателят Бойко Борисов.

В хода на съвещанието министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов рапортува настоящата конюнктура в страната по отношение на пандемията. Той означи, че се следи понижение на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на огромния брой излекувани пациенти – единствено за една седмица - 16 028 души

„ Това е един от върховете, които реализираме като брой излекувани пациенти, което значи, че сътрудниците в лечебните заведения се оправят все по-успешно “, съобщи здравният министър. Костадин Ангелов уточни още, че осъществяването на проекта за имунизация върви по график и се изготвят описите за имунизации на групите, работещи на първа линия с COVID-19. Министърът чака първите доставки на ваксина у нас да са при започване на месец януари 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР