219 са вече потвърдените случаи на маймунска шарка по света.

...
219 са вече потвърдените случаи на маймунска шарка по света.
Коментари Харесай

Над 200 случая на маймунска шарка по света

219 са към този момент доказаните случаи на маймунска шарка по света. Това демонстрира отчет на Европейския център по предварителна защита и надзор на болесттите, представен от " Франс прес ".

Хората са инфектирани в страни, в които шарката не е ендемична. Над 10 страни - главно в Европа, в които маймунската шарка е рядко срещана, са удостоверили най-малко по един случай.

Това е първият път, когато се оповестява за инфектирани в Европа без известни епидемиологични връзки със Западна или Централна Африка, където това заболяване е ендемично, се показва в отчета.

По-голямата част от случаите на инфектирани са при млади мъже, самоопределящи се като такива, които вършат секс с представители на своя пол.
 СЗО бие паника поради маймунската шарка
СЗО бие паника поради маймунската шарка

Свиква се изключително експертно съвещание

Най-много са където необикновената шарка бе открита за първи път при започване на май - 71. Следват Испания с 51 случая и Португалия с 37.

Извън Европа, в Канада са доказани 15 случая, а в

Към днешна дата общият брой на случаите се е нараснал пет пъти от 20 май насам, когато Европейски Съюз разгласи, че са регистрирани 38 случая.

Тази седмица Европейския център по предварителна защита съобщи, че рискът от заразяване е " доста невисок ", само че предизвести, че хората, които са имали голям брой полови сътрудници - без значение от половата ориентировка - са по-застрашени.

Към момента маймунската шарка е ендемична в 11 страни в Западна и Централна Африка. Засега за нея няма лекуване, само че признаците нормално отшумяват след две до четири седмици.

Сред признаците са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие . Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето, след което се популяризира по други елементи на тялото.
 FT: Когато става въпрос за маймунска шарка, би трябвало да се обърнем към историята
FT: Когато става въпрос за маймунска шарка, би трябвало да се обърнем към историята

Универсална имунизация против шарка може да не ни е нужна, само че самонадеяността не е алтернатива при вирусни огнища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР