218-сантиметровият център Кай Сото се превърна в първия чужденец, включил

...
218-сантиметровият център Кай Сото се превърна в първия чужденец, включил
Коментари Харесай

218-сантиметров филипинец е новият феномен в НБА

218-сантиметровият център Кай Сото се трансформира в първия чужденец, присъединил се в новата стратегия на Джи-Лигата (второстепенната лига на НБА), позволяваща на приключилите гимназия да се впуснат непосредствено при експертите, загърбвайки лицей.

18-годишният филипински баскетболист ще се присеъдини към новия тим от Джи-Лигата, в който присъединяване ще вземат още огромните гении Джейлън Грийн, Айзея Тод и Дайшен Никс, които също избраха да пропуснат университет.

През предишния сезон Сото записа приблизително по 25.1 точки, 13.9 битки и 2.6 блокирани стрелби на мач в гимназиалното състезание на Филипините. През ноември предходната година той се включи в програмата The Skill Factory в Атланта, а по-късно и в още няколко шампионата.

В структурата на новата стратегия новият тим на Сото ще бъде миксиран сред ветерани и млади играчи. Тимът ще взе участие в подготвителни мачове и също по този начин ще изиграе сред 10 и 12 дуела с към този момент съществуващи тимове от Джи-Лигата и някои интернационалните клубове. След края на идващия сезон Сото ще има шанса да се запише за Драфт 2021.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР