212.5 млн. лв. от Плана за възстановяване и устойчивост ще

...
212.5 млн. лв. от Плана за възстановяване и устойчивост ще
Коментари Харесай

212.5 млн. лв. за индустриални зони тръгват по Плана за възстановяване

212.5 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност ще могат да се употребяват за развиването на индустриалните зони и паркове в България. Минималната помощ за такива планове е 3 млн. лева, а оптималната 40 млн. лева, заяви министърът на нововъведенията и расгежа Александър Пулев в петък. Късно вечерта в четвъртък бе оповестен за публично разискване план на процедурата за асимилиране на средствата. Обсъждането ще продължи до 23 март тази година.
Кой може да кандидатства?
На процедура, това е четвъртата мярка по Плана за възобновяване и резистентност, която ще бъде отворена. По " Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения " - AttractInvestBG " ще могат да аплайват всички оператори на индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или в напреднал стадий на развиване.

Кандидатите могат да вземат участие самостоятелно – за вътрешната инфраструктура, или в партньорство с общини, Агенция пътна инфраструктура, Национална компания " Железопътна инфраструктура ” или ВиК оператори – за довеждащата инфраструктура, според от нейните детайли.
Какво ще се субсидира?
Безвъзмездни средства ще се отпускат за създаване, реорганизация и рехабилитация на довеждаща техническа инфраструктура до границите на индустриалния парк или зона – пътни и железопътни връзки, преносни проводи и оборудванията към тях (водопровод и канализация, електропроводи, физическа инфраструктура предопределена за разполагане на електронни съобщителни мрежи и др.), показват от ведомството.

Ще може да се кандидатства и за създаване, реорганизация и рехабилитация на вътрешна техническа инфраструктура в рамките на индустриалния парк или зона. В елементи за улици, алеи, паркинги, площади, железопътни линии, преносни проводи и уреди и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР