212,5 млн. лeва ще бъдат заделени за подкрепата на развитието

...
212,5 млн. лeва ще бъдат заделени за подкрепата на развитието
Коментари Харесай

Министър Пулев: МИР ще подкрепи развитието на индустриалните зони в България с 212,5 млн. лева

212,5 млн. лeва ще бъдат заделени за поддръжката на развиването на индустриалните зони и паркове в България по Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/. Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев и посочи, че минималната безплатна помощ за план е 3 млн. лв., а оптималният размер – 40 млн. лв..

Това е четвъртата мярка по ПВУ, която Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ ще отвори. По програмата „ AttractInvestBG “ ще могат да аплайват всички оператори на индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или в напреднал стадий на развиване. Кандидатите могат да вземат участие самостоятелно  за вътрешната инфраструктура, или в партньорство за довеждаща, според от нейните детайли.

Средствата ще бъдат отпускани за създаване, реорганизация и рехабилитация на вътрешна техническа инфраструктура в рамките на индустриалния парк или зона – улици, алеи, паркинги, площади, железопътни линии, преносни проводи и уреди и други

Операторите ще могат да построяват и научно-изследователска инфраструктура – здания и пространства за реализиране на научно-изследователска активност и лаборатории за изпитвания и проби. Мярката дава опция и за създаване на екологична вътрешна инфраструктура – зарядни станции на слънчеви акумулатори за електрически автомобили .

„ Целта на вложенията по мярката е да се подтиква икономическият напредък, да се основат нови работни места и да се усили експортният потенциал на страната, като се основат удобни условия за вложителите в индустриалните зони и паркове посредством създаване на довеждаща и вътрешна инфраструктура “ , разяснява министър Пулев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР